Одеський суд повернув державі майно терміналу порту «Чорноморськ»

Одеський суд повернув державі майно терміналу порту «Чорноморськ»

Укрінформ
Господарський суд Одеської області задовольнив позовні вимоги Чорноморської окружної прокуратури про розірвання з компанією-орендатором договору 49-річної оренди будівель, складів і кранових шляхів 2-го терміналу порту «Чорноморськ» площею понад 113 тис. кв. метрів.

Про це повідомляє преслужба Одеської облпрокуратури, передає Укрінформ.

"Підприємство, до якого пред’явлено позов, є найбільшим боржником з орендної плати у регіоні та входить у трійку найбільших боржників по всій Україні. Зокрема, незважаючи на взяті на себе зобов’язання по своєчасній сплаті орендної плати протягом 49 років, інвестиційною компанією допущено заборгованість з орендної плати до державного бюджету на суму понад 20 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в суді доведено факт невиконання підприємством низки зобов’язань перед Міністерством інфраструктури України – залучення інвестицій в розмірі 250 млн дол. і створення перевантажувального комплексу з вантажопереробкою на рівні 1,5 млн тонн у перший рік з наступним зростанням на 8 млн т на рік.

Читайте також: У порту Херсона виявили вантаж радіоактивного брухту

Суд погодився з доводами про неефективне використання держмайна даним підприємством та прийняв рішення про розірвання договору оренди і повернення майна у державну власність. Рішення суду виконано у повному обсязі, майно повернуто державі.

Варто зауважити, що за даними пресслужби ФДМУ, у березні 2021 року регіональне відділення Фонду державного майна (ФДМ) в Одеській і Миколаївській областях повідомило дирекцію ТОВ «Европіан Агро Інвестмент Юкрейн» про розірвання договору оренди будівель, кранових шляхів, огорож та інших об'єктів нерухомості в морському порту "Чорноморськ" загальною площею 113 тис. кв. метрів. Орендар не виконував умов договору і накопичив значну заборгованість по орендній платі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-