Забудовник має негайно припинити демонтаж будівлі «Квіти України» – Ткаченко

Забудовник має негайно припинити демонтаж будівлі «Квіти України» – Ткаченко

Фото, відео
Укрінформ
Міністр культури та інформполітики Олександр Ткаченко вважає, що роботи з демонтажу будівлі "Квіти України" на столичній вулиці Січових Стрільців необхідно негайно зупинити. 

Як передає Укрінформ, про це урядовець написав у Фейсбуці.

"Роботи з демонтажу будівлі «Квіти України» необхідно негайно зупинити. Солідарний з позицією громадськості. Хоч забудовник відмовляється це робити і наполягає на своєму, хотів би звернути увагу, що допоки є сумніви щодо законності містобудівних умов і обмежень – початок будь-яких будівельних чи демонтажних робіт є неправомірним. До того ж зупинка має тривати до вирішення питання про надання охоронного статусу, на якому наполягають активісти", - написав Ткаченко.

Він закликав столичну владу ретельніше підходити до видачі містобудівних умов та обмежень, а не "роздавати їх із висотністю, яка абсолютно паплюжить місто".

Читайте також: Гостиний двір фінансуватиметься за рахунок «Великої реставрації» - Ткаченко

"Тепер мені не дивно, чому представник забудовника Олексій Пишний так активно виступає проти внесення змін у законодавство, яке протидіє хаотичній забудові", - додав міністр.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві почали зносити будівлю "Квіти України", що розташована на вулиці Січових Стрільців.

Навчально-методичний павільйон «Квіти України» – унікальна будівля в стилі модернізму архітектора Миколи Левчука. Проєкт отримав відзнаку Спілки архітекторів в якості одного з кращих архітектурних творів 1985 року.

Фото: Фейсбук Олександа Ткаченка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-