У Кличка заявили, що введення в експлуатацію «будинку-монстра» на Подолі неможливе

У Кличка заявили, що введення в експлуатацію «будинку-монстра» на Подолі неможливе

Укрінформ
Влада Києва, попри рішення Касаційного адміністративного суду, вважає неможливим введення в експлуатацію 12-поверхового будинку на Подолі, по вулиці Нижній Вал, 27-29.

Про це заявив заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Київради.

За словами Бондаренка, Київська міськрада не була залучена до судового процесу щодо зобов’язання Державної архітектурно-будівельної інспекції видати сертифікат готовності до експлуатації цього будинку.

Читайте також: Столиці повернули приміщення на Басейній вартістю понад 16 мільйонів

«Проте для його введення в експлуатацію відсутній базовий компонент: станом на сьогодні забудовник не має у власності чи користуванні земельної ділянки. Відтак, видача сертифікату готовності до експлуатації може кваліфікуватись як перевищення службових повноважень тими особами, які здійснять це, що є кримінальним правопорушенням. Наша позиція незмінна – поверховість цього одоробла має бути приведена до первинних показників», – заявив Бондаренко.

Посадовець наголосив, що міська влада продовжує відстоювати позицію киян у судових спорах стосовно "будинку-монстра".

Як повідомлялося, Київська міська рада оскаржить рішення Північного апеляційного господарського суду щодо введення в експлуатацію 12-поверхового будинку на вулиці Нижній Вал, 27-29, на Подолі.

Читайте також: Кличко: Забудовник на Ярославовому Валу зовсім втратив розум

Справа «будинку-монстра» на Подолі розглядається з грудня 2014 року. Відповідний позов до Господарського суду був поданий Київською міською радою як уповноваженою особою на розпорядження земельною ділянкою територіальної громади міста Києва, на якій ведеться незаконне будівництво.

27 листопада 2019 року Господарський суд міста Києва зобов’язав відповідача – ТОВ «Пателі лізинг» - власним коштом знести самочинно збудовану надбудову будівлі житлово-офісного комплексу на вул. Нижній Вал, 27-29 у Подільському районі.

21 жовтня 2020 року Північний апеляційний господарський суд України рішення скасував, і провадження у справі закрив. Цю ухвалу оскаржили у касаційній інстанції.

У листопаді минулого року Окружний адміністративний суд Києва зобов’язав Державну архітектурно-будівельну інспекцію видати ТОВ «Пателі Лізинг» сертифікат на будівлю на вул. Нижній Вал, 27-29.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-