На вакцинацію до МВЦ киян просять брати декларацію з лікарем, аби не затримувати чергу

На вакцинацію до МВЦ киян просять брати декларацію з лікарем, аби не затримувати чергу

Укрінформ
Кияни, які прийшли на вакцинацію від COVID-19 до Міжнародного виставкового центру без підписаної декларації з лікарем, затримували чергу на кілька годин.

Про це заявила директорка Департаменту охорони здоров’я Києва Валентина Гінзбург, повідомляє Укрінформ із посиланням на КМДА.

«Вже другі вихідні поспіль ми пропонуємо киянам вакцинуватися у досить зручному форматі. Зареєстровані на вакцинацію у «Дії» можуть прийти до МВЦ та щепитися. Зважаючи на велику кількість таких охочих минулими вихідними, наразі ми вдосконалили цей процес, розмежувавши потоки: окрема черга для запрошених та окрема для тих, хто також записаний у «Дії», але запрошення поки не отримав», - розповіла Гінзбург.

Читайте також: У київському центрі COVID-вакцинації влаштують дві черги

За її словами, 5 червня було провакциновано понад 2,5 тис. осіб, однак ця цифра могла бути значно більшою.

«На превеликий жаль, на вакцинацію приходить багато людей, в яких не підписано декларацію з лікарем. Для розуміння – процес вакцинації людей із декларацією триває близько 7 хвилин. Якщо декларації немає – близько пів години. Ось і порахуйте, наскільки швидше рухалася б черга, якби у всіх охочих щепитися були декларації з лікарем», – зауважила Гінзбург.

Читайте також: На вихідних 24 бригади робитимуть щеплення у Центрі вакцинації проти COVID-19

У зв'язку з цим вона закликала киян приходити на вакцинацію після підписання декларації: «Це насамперед ваш зекономлений час. І повага до людей, які чекають у черзі, поки замість 7 хвилин для вас цілих 30 створюють електронну медичну картку».

Як повідомляв Укрінформ, у Києві розпочав роботу Центр вакцинації проти COVID-19, створений на базі Міжнародного виставкового центру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-