На Банковій мітингували представники ЛГБТ+ та їх противники

На Банковій мітингували представники ЛГБТ+ та їх противники

Фото, відео
Укрінформ
У Києві біля будівлі Офісу Президента відбулася акція представників спільноти ЛГБТ+ з вимогою ухвалити законопроєкт, який посилює боротьбу з дискримінацією в Україні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, в акції взяли участь кілька сотень людей.

Під Офісом Президента протестували представники ЛГБТ-спільноти / Фото: Юлія Овсяннікова. Укрінформ

Учасники акції вимагали ухвалення законопроєкту №5488 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо боротьби з проявами дискримінації", який визначає нетерпимість як відкрите, упереджене, негативне ставлення стосовно категорії осіб, відмінних за такими ознаками, як раса, колір шкіри, політичні, релігійні та інші переконання, статева приналежність, вік, інвалідність, етнічне та соціальне походження, громадянство, сімейний і майновий стан, сексуальна орієнтація, гендерна ідентичність, місце проживання, мова та іншими ознаками.

Читайте також: Денісова просить поліцію розслідувати напад під час показу ЛГБТ-фільму

У документі також пропонується додати до обтяжуючих обставин адміністративного правопорушення вчинення правопорушення з мотивів нетерпимості.

Крім цього, під ОП вимагали від поліції повноцінного розслідування злочинів, скоєних проти представників ЛГБТ+, та проявів дискримінації за будь-якою ознакою. Зокрема, учасники вимагали негайного розслідування нападів на представників ЛГБТ та учасниць феміністичних подій, активісток та членів відповідних організацій.

За словами організаторів акції, поліція кваліфікує такого роду атаки та погрози як «хуліганство», адже наразі в законодавстві України немає дієвих важелів впливу на угруповання, які використовують нетерпимість до різних груп населення як основний привід для атак мирних зібрань, освітніх та культурних заходів. Саме тому, на їхню думку, законопроєкт №5488 має бути ухвалений якнайшвидше.

Паралельно під будівлею ОП відбулася акція противників законопроєкту.

В ній взяли участь кілька десятків осіб.

Захід посилено охороняли представники поліції та Нацгвардії.

Як повідомлялося, законопроєкт №5488 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо боротьби з проявами дискримінації" було зареєстровано у Верховній Раді 13 травня. Ініціатор законопроєкту - Прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Наразі документ перебуває на розгляді у профільному комітеті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-