У Києві висадили «Алею єдності»

У Києві висадили «Алею єдності»

Фото
Укрінформ
Колектив Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій за ініціативи віцепрем‘єр-міністра Олексія Резнікова висадив на вулиці Донецька, 25, у Солом’янському районі Києва «Алею єдності».

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Мінреінтеграції.

«В рамках заходу колектив Мінреінтеграції висадив алею з 6 кленів, які надала Солом‘янська районна державна адміністрація м. Києва, та 24 саджанців карпатських смерек, які надіслала Львівська обласна державна адміністрація», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Українська громада запросила охочих висадити дерева в Анталії

Мінреінтеграції висловлює подяку голові Солом‘янської райдержадміністрації м. Києва Ірині Чечотці за співпрацю, голові Львівської облдержадміністрації Максиму Козицькому за ініціативу щодо залучення центральних органів виконавчої влади до глобального екологічного проєкту «Озеленення Планети» та очільнику Львівського лісового селекційно-насіннєвого центру Федіру Пелиньо за саджанці.

Читайте також: В Анкарі в рамках Greening of the Planet висадили дерева та кущі з України

Перший заступник Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ростислав Замлинський повідомив, що вулиця була обрана символічно, бо дерева привезли з Львівщини, висадили їх на вулиці Донецькій. Також він зауважив, що наступного разу планують висадити алею на вул. Керченській та на вулиці з луганським топонімом. 

За словами Замлинського, назва «Алея єдності» теж обрана не просто так, бо Україна - єдина, Крим - це Україна, Донеччина і Луганщина - українські регіони. Він наголосив, що території будуть деокуповані та повернуться до великої єдиної родини - України.

Як повідомляв Укрінформ, у парку «Перемога» планують встановити скульптуру, присвячену загиблим учасникам антитерористичної операції.

Фото Мінреінтеграції

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-