У Києві з’явиться скульптура, присвячена загиблим учасникам АТО

У Києві з’явиться скульптура, присвячена загиблим учасникам АТО

Укрінформ
У парку "Перемога" з’явиться скульптура, присвячена загиблим учасникам антитерористичної операції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба КМДА.

"Комісія з питань встановлення пам’ятних знаків погодила звернення "Київського міського центру допомоги учасникам антитерористичної операції" стосовно встановлення скульптури, присвяченої пам’яті загиблим, на Алеї пам’яті на території парку культури та відпочинку "Перемога" у Дніпровському районі", - повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда під час засідання комісії.

Зазначений проєкт скульптури пройшов громадські обговорення. Автором проєкту є матір загиблого учасника АТО, архітектора Андрія Гиндюка – Світлана Петрушевська.

Крім того, Комісія погодила звернення на встановлення ще двох пам’ятних знаків: на честь медичних працівників, які загинули, рятуючи життя пацієнтів, уражених COVID-19, на території Київської клінічної лікарні № 4, та на честь видатного українського релігійного, культурного, політичного діяча, Героя України Августина Волошина на території парку «Аскольдова могила».

Читайте також: В Україні створять меморіал для воїнів, котрі загинули в російсько-українській війні – Дробович

Члени комісії також підтримала звернення на встановлення двох меморіальних дощок: на честь видатного українського науковця, доктора технічних наук, Героя України Патона Бориса Євгеновича на фасаді корпусу № 4 Інституту електрозварювання ім. Є. О. Патона, де він працював, та на честь видатного києвознавця, історика, письменника та журналіста Ковалинського Віталія Васильовича на фасаді будинку, де він жив, на провулку Георгіївському, 2.

Як повідомлялося, у парку "Перемога" заклали капсулу, де встановлять меморіальний знак полеглим воїнам АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-