Кличко закликає МОЗ надати ліжка у відомчих медзакладах столиці

Кличко закликає МОЗ надати ліжка у відомчих медзакладах столиці

Укрінформ
Київський міський голова Віталій Кличко закликав Міністерство охорони здоров’я та Національну академію медичних наук надати доступ до лікування хворих на COVID-19 киян у відомчих закладах, що розташовані в столиці.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це Кличко заявив на брифінгу.

"Ще понад 10 тисяч ліжок є в інших відомчих лікарнях та закладах Академії медичних наук України. В Академії нам зараз обіцяють 500 ліжок, надали поки майже 100. Але ж цього замало. Сьогодні вага кожного ліжка – це людське життя", - повідомив Кличко.

За його словами, останніми тижнями у столиці збільшується кількість хворих, госпіталізованих пацієнтів і зросла смертність від коронавірусу. "По 40-50 людей помирають щодоби, і в нас все більше хворих, які перебувають у важкому стані. Тих, хто потребує кисневої підтримки", - зазначив мер Києва.

Кличко підкреслив, що місто підготувало понад 6200 ліжок для прийому хворих на коронавірус. Загалом приблизно 6,5 тис. ліжок є на сьогодні.

"Ми щотижня, де можемо, додаємо в комунальних медзакладах ліжка. Але, з такою динамікою розповзання хвороби і кількості госпіталізацій вже дуже скоро нам їх не вистачатиме", - наголосив він.

Читайте також: Кличко розповів про темпи COVID-вакцинації у столиці

Як повідомлялося, в Україні станом на 7 квітня лабораторно підтверджено 1 784 579 випадки COVID-19, з них за добу – 15 415.

У Києві з​а минулу добу кількість киян, які захворіли на коронавірус, збільшилась на 1 417 осіб. Усього за період пандемії в столиці - 3 701 летальний випадок від вірусу. Підтверджених випадків захворювання в місті - 170 517.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-