Кличко відреагував на наміри маршрутників підвищити тарифи

Кличко відреагував на наміри маршрутників підвищити тарифи

Укрінформ
Для підвищення тарифів у приватних маршрутках перевізникам необхідно підготувати обґрунтування, яке перевірять контролюючі органи.

Про це повідомив Київський міський голова Віталій Кличко на брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

«Щодо намірів перевізників підвищити тариф на перевезення, то нагадаю: міська влада останніх шість років не регулює встановлення тарифів на перевезення в приватних маршрутках. Приватні перевізники готують обґрунтування і попереджають за 7 днів організатора перевезень - департамент транспортної інфраструктури КМДА і попереджають пасажирів. Обґрунтованість тарифу перевіряють контролюючі органи. В тому числі і Антимонопольний комітет», - сказав Кличко.

Читайте також: Кличко пояснив, чому прохання маршрутників зупинити роботуманіпуляція

Він зазначив, що намір Асоціації перевізників звернутися до влади столиці офіційно заборонити роботу маршруток є маніпуляцією. За його словами, приватні перевізники мають самостійно вирішувати, працювати їм чи ні. «Я розумію, що зараз складно всьому бізнесу. Криза зачепила всі його сфери. Але шантажувати людей і міську владу це неприйнятно», - додав Кличко.

Як повідомляв Укрінформ, Асоціація перевізників Києва та Київської області розглядає можливість зупинити роботу маршрутних таксі до 9 квітня через нерентабельність цих перевозок в умовах жорстких карантинних заходів та постійні конфлікти з пасажирами. Перевізники мали намір просити київську міську владу взагалі зупинити роботу автобусних маршрутів у режимі маршрутного таксі.

У зв’язку із погіршенням ситуації із захворюваністю на COVID-19 у столиці комісія із надзвичайних ситуацій міста Києва 18 березня ухвалила рішення про запровадження суворих карантинних обмежень з 20 березня до 9 квітня. Проте вирішили, що громадський транспорт у столиці під час посиленого карантину має працювати, але з урахуванням карантинних правил та обмежень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-