Громадському транспорту в Києві дозволили брати більше пасажирів

Громадському транспорту в Києві дозволили брати більше пасажирів

Укрінформ
Комісія КМДА з питань надзвичайних ситуацій дозволила громадському транспорту перевозити більше пасажирів - до 50% від загальної місткості транспортного засобу.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуку повідомляє Київпастранс.

«Відзавтра (з 26 березня – ред.) наземний громадський транспорт зможе перевозити більше пасажирів. Адже громадський транспорт перевозитиме не лише сидячих, а й певну кількість стоячих пасажирів - сумарно половину від загальної місткості транспортного засобу», - йдеться у повідомленні.

Як пояснюється, таке рішення ухвалила постійна комісія КМДА з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Читайте також: У Кличка назвали умови закриття роботи громадського транспорту

Таким чином, наявні ліміти на перевезення рухомим складом у 50% сидячих місць змінені на 50% від загальної пасажиромісткості, уточнює Київпастранс.

Водночас у відомстві нагадують, що карантинні обмеження в транспорті залишаються, тож закликають усіх до відповідальності та дисциплінованості.

Як повідомлялося, у зв’язку із погіршенням ситуації із захворюваністю на коронавірус у столиці запроваджено суворі карантинні обмеження з 20 березня до 9 квітня.

Читайте також: Кличко пояснив, чому прохання маршрутників зупинити роботу – маніпуляція

Громадському транспорту було дозволено перевезення пасажирів у кількості, що відповідає 50% місць для сидіння. Через це у багатьох районах столиці у години пік виникли великі черги на зупинках, подекуди пасажири навіть перекривали рух транспорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-