Медицині в Києві загрожує колапс, якщо не посилити карантин — Кличко

Медицині в Києві загрожує колапс, якщо не посилити карантин — Кличко

Укрінформ
Міський голова Києва Віталій Кличко у відповідь на ініціативу міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка щодо компенсації збитків закладам культури через новий локдаун із 20 березня заявив, що ситуація з коронавірусом у столиці критична. І якщо наразі не запровадити обмежень, медицина буде на межі колапсу.

Як передає Укрінформ, про це Кличко сказав в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Можу сказати як мер, що ситуація у Києві критична. Якщо ми зараз не зробимо обмежень, то коли люди будуть кликати медиків на допомогу, медицина буде на межі колапсу. Бо лікарні зараз майже всі заповнені, і затягування з введенням карантину може призвести до колапсу медичної системи", - сказав Кличко.

Він відзначив, що розуміє непопулярність рішення про запровадження нового локдауну в Києві, проте таким шляхом ідуть інші європейські країни. "Життя і здоров’я людей є пріоритетом перед продуктами чи відвідуванням спортивних закладів тощо. Я чітко розумію, наскільки непопулярне таке рішення, але це єдине рішення, яке ми можемо зараз реалізувати. Таким самим шляхом вже довгий період ідуть інші європейські країни. Нічого нового ми не придумали, ми рухаємося за протоколом, який виписаний ВООЗ", — сказав Кличко.

Читайте також: Київ не зупинятиме транспорт, але будуть обмеження – Кличко

Як повідомляв Укрінформ, у Києві з 00.00 20 березня запроваджують суворий карантин.

Зокрема, буде заборонена робота закладів культури (будуть зачинені кінотеатри, театри, музеї, концертні зали); робота торговельно-розважальних центрів (окрім продуктових магазинів, аптек), зоомагазинів, магазинів з продажу засобів гігієни та побутової хімії); проведення релігійних богослужінь (якщо не забезпечена площа приміщення не менше 10 м² на 1 особу); проведення масових заходів (розважальних, спортивних, культурних, рекламних та інших); присутність глядачів на спортивних змаганнях.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко запропонував міській владі Кива через суворі карантинні обмеження передбачити компенсацію за збитки для сфери культури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-