Зеленський ушанував пам'ять загиблих у Куренівській трагедії

Зеленський ушанував пам'ять загиблих у Куренівській трагедії

Фото
Укрінформ
Від імені Президента Володимира Зеленського у 60-ті роковини Куренівської трагедії на знак пам'яті про загиблих киян було встановлено кошик квітів до пам’ятного хреста на вул. Олени Теліги у столиці.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба глави держави.

«Ця трагедія, як і Чорнобиль та інші сумні сторінки нашої історії, спричинені так званим людським фактором, є гірким уроком для суспільства й пересторогою для влади, завданням якої є завжди створювати безпечні умови для громадян. Вічна пам’ять загиблим! Співчуття тим, хто втратив своїх рідних і близьких у цій трагедії», – зазначив він.

Куренівська трагедія сталася у Києві 13 березня 1961 року, коли потужний селевий потік із Бабиного Яру крізь прорвану дамбу затопив Куренівку та призвів до численних жертв.

Читайте також: Куренівська трагедія - історія трагедії та злочину

Тоді було зруйновано та затоплено мулом багато житлових будинків, промислові споруди та культурні об'єкти, проте, за наказом тодішнього партійного керівництва справжні масштаби катастрофи ретельно приховувалися.

Уточнюється, що 13 березня 2011 року, у 50-ті роковини трагічних подій, встановлено пам’ятний хрест неподалік Кирилівської церкви на вшанування пам’яті жертв Куренівської катастрофи.

Читайте також: У Києві відкрили інсталяцію до 60-х роковин Куренівської трагедії

Як повідомлялося, цього дня, 60 років тому, в Києві сталася Куренівська трагедія – одна з найбільших техногенних катастроф того часу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-