Для прийому COVID-хворих у столиці підготували 5100 ліжок

Для прийому COVID-хворих у столиці підготували 5100 ліжок

Укрінформ
Столиця визначила для прийому хворих на коронавірус майже 5100 ліжок у 29 медзакладах столиці. 

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це на брифінгу заявив Київський міський голова Віталій Кличко.

"Уряд може знову запровадити локдаун по всій країні, якщо більшість областей опиняться у червоній зоні карантину... Як бачимо, на заході країни ситуація дуже складна, столиця поки тримається, ми перебуваємо у помаранчевій зоні. Хочу вам нагадати, що запроваджує суворий карантин уряд своїм окремим рішенням. І сьогодні ми всі повинні поводитися так, щоб цього не сталося", - сказав Кличко.

Він наголосив, що дуже важливо упередити колапс медичної системи, і місто контролює ситуацію.

"Місто визначило для прийому хворих на коронавірус майже 5100 ліжок у 29 медзакладах столиці. Три з них – заклади Укрзалізниці", - повідомив мер.

Читайте також: У лікарнях Києва - найбільше COVID-хворих із початку пандемії

За його словами, на сьогодні хворих на коронавірус приймають 24 медзаклади, де підготували понад 4 тисячі ліжок. З них подачею кисню обладнані понад 3 760 ліжок. Зокрема, майже 2 700 ліжок - централізованою подачею. Кисневих концентраторів у медичних закладах Києва сьогодні 1075.

Кличко нагадав, що на збільшення кількості ліжок із подачею кисню місто виділило майже 30 млн грн. Це - кошти на капітальний ремонт систем киснепостачання. Ще близько 7,5 мільйона витратили на закупівлю кисневих концентраторів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-