Ветклініка і притулок: у Києві збудують центр захисту тварин

Ветклініка і притулок: у Києві збудують центр захисту тварин

Укрінформ
Київрада прийняла рішення про створення Центру захисту тварин.

Як передає Укрінформ, 103 депутата затвердили міську цільову програму, яка передбачає здійснення контролю за утриманням домашніх тварин і регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами на 2020-2022 роки, повідомляє пресслужба Київради.

"Програма передбачає будівництво нового Центру захисту тварин. Перший етап робіт уже розпочато. Планується створити універсальний заклад, який вміщатиме в собі ветеринарну клініку із сучасним устаткуванням, притулок для котів та собак", - йдеться у повідомленні.

Згідно із програмою, передбачене будівництво першого муніципального кладовища для домашніх тварин. Це, у свою чергу, сприятиме дотриманню встановлених санітарно-епідеміологічних вимог у місті.

Читайте також: У Харкові притулок для тварин відкрив двері для відвідувачів

«Програма покликана покращити санітарний та епідеміологічний стан міста в цілому. Наша мета – виконати важливі завдання, пов’язані з гуманним поводженням з тваринами в нашому місті. Загалом ми зможемо допомогти нашим притулкам, у яких перебувають більше 5 тисяч тварин. Кошти на потреби притулків, забезпечення кормами та необхідними медикаментами будуть виділені вже цього року», - заявив директор Департаменту міського благоустрою КМДА Олексій Кулеба.

Програма передбачає продовження стерилізації бездомних котів та собак, підтримку опікунства над безпритульними тваринами та створення публічного простору для власників тварин. Йдеться про належну інфраструктуру для вигулу і тренувань собак, встановлення комплексів для прибирання за твариною «Собача вбиральня».

Разом з тим, передбачені просвітницькі заходи та соціальна реклама, щоб зменшити кількість випадків жорстокого поводження з тваринами.

Читайте також: Психологи з'ясували, як подружитися з котом

Загалом потреба в коштах на реалізацію заходів міської цільової програми на 2020-2022 роки становить 185,7 млн грн, з яких кошти бюджету столиці –

183,7 млн грн.

Як повідомлялося, за час дії програми підтримки тварин протягом 2017-2019 років у столиці були стерилізовані більш як 23 тисяч безпритульних собак та кішок. Майже 3000 тварин були виловлені, вакциновані, врятовані і прилаштовані до нових власників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-