Наводницьку башту «Київської фортеці» завершать укріплювати у грудні

Наводницьку башту «Київської фортеці» завершать укріплювати у грудні

Фото
Укрінформ
Першочергові протиаварійні роботи у Наводницькій башті (1839 р.), яка входить до Національного музею «Київська фортеця», планують завершити у грудні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба КМДА.

«Музей дуже радий, що місто знайшло у такий нелегкий час необхідні кошти для порятунку башти. Загалом на порятунок цього об’єкта виділено більше 10 млн грн. Роботи включають лише першочергові протиаварійні заходи – накрити башту, прибрати сміття, укріпити фундаменти та частково стіни», – розповів заступник генерального директора музею Андрій В’ялець.

Нині тривають роботи з будівництва та перекладання верхньої частини зовнішньої стіни, на яку має спиратися конструкція даху.

Реставрація Наводницької башти / Фото: Офіційний портал Києва

За словами заступника гендиректора музею, робітники перекладають аутентичну цеглу, а там, де вона зруйнована, використовують сучасні матеріали.

Читайте також: Киян просять не гуляти Лисою горою — знайшли боєприпаси Другої світової

В’ялець розповів, що музейники створили концепцію музеєфікації, яку впровадять після повного завершення реставрації.

«Концепція передбачає створення музейно-мистецького комплексу, головну роль у якому відіграватиме Музей українських повстань та революцій. Також ми плануємо розмістити тут творчі майстерні, акустичний зал у дворі башти – накривши його дахом, створивши всі належні умови», – розповів В’ялець.

Наводницька башта, побудована у 1833-1839 рр., розташована на краю Печерської височини. Споруда є складовою частиною Київської фортеці – пам’ятки фортифікаційного мистецтва ХVІІІ-ХІХ ст.

Наводницька башта / Фото: Офіційний портал Києва

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-