У КМДА нагадали, що школярі мають проходити медогляд кожного року

У КМДА нагадали, що школярі мають проходити медогляд кожного року

Укрінформ
Діти від 7 до 17 років проходять медичний огляд не рідше одного разу на рік.

Як передає Укрінформ, про це заявила директорка Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург, повідомляє пресслужба КМДА.

Зокрема, це передбачено наказом МОЗ України від 16.07.2010 № 682 "Про удосконалення медичного обслуговування учнів загальноосвітніх навчальних класів".

Вона зазначила, що «першокласники» повинні відвідати лікаря, з яким підписано декларацію, напередодні початку навчального року, а учням 2-11 класів Міністерство охорони здоров'я рекомендує проходити медогляд близько до дати дня народження, або разом з лікарем вибрати інший зручний час.

Читайте також: Медогляд перед навчальним роком потрібен тільки для першокласників - МОЗ

Директорка Департаменту охорони здоров’я розповіла, що для більшості дітей огляд починається і закінчується у педіатра чи сімейного лікаря, з яким укладена декларація. Він включає антропометричні вимірювання, перевірку гостроти зору, проведення проби Руф’є (тест що визначає витривалість серцево-судинної системи дітей при фізичних навантаженнях) та безпосередній огляд. У разі необхідності лікар призначить додаткові лабораторні, інструментальні обстеження або рекомендує консультацію вузького спеціаліста.

За результатами обов’язкового медичного-профілактичного огляду лікарем педіатром лікувально-профілактичного закладу за місцем спостереження учня видається батькам або іншим законним представникам "Довідка учня загальноосвітнього закладу про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду, форма № 086-1/O". Ця довідка – висновок про стан здоров’я дитини, діагноз, група із фізкультури, проведені щеплення.

Гінзбург порадила батькам не ставитися до медогляду як до формальності.

Читайте також: Як вибрати ранець для першокласника, що в нього покласти, і скільки це коштуватиме

Як повідомлялося, новий навчальний рік у школах Києва розпочнеться з 1 вересня, але в нових умовах та з дотриманням усіх правил.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-