"Прослушка" у журналіста Схем: Поліція не перевірила квартиру професійним обладнанням

Укрінформ
Національна поліція порушила у цій справі кримінальне провадження, але не перевірила помешкання спеціальною технікою для виявлення обладнання або слідів його інсталяції.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише "Радіо Свобода".

Дві оперативно-слідчі групи, які приїжджали до будинку, не були забезпечені для цього технічно, а під час здійснення огляду користувались "підручними" засобами, повідомляють журналісти програми "Схеми". Ввечері 8 серпня поліціянти "опечатали" виходи на горище з різних під’їздів будинку та залишили місце події.

"Вони користувалися "підручними" засобами. Гілочкою від дерева, що лежала на горищі, спицею, виламаною з розкладної сушарки журналіста, за допомогою них намагалися зрозуміти, що там в отворі над стелею. Зі собою в групи була хіба що викрутка", – пише у фейсбуці головна редакторка "Схем" Наталка Седлецька.

Читайте також: Журналісти вимагають розслідувати прослуховування квартири Михайла Ткача

Спочатку поліціянти провели зовнішній огляд приміщення, піднялися на горище, яке знаходиться прямо над квартирою журналіста, взяли зразки з будівельних матеріалів, прийняли заяву та поїхали. Вдруге експерти Нацполіції прибули також без спеціальної техніки, яка виявляє приховані засоби прослуховування.

Як повідомлялося, журналіст програми "Схеми: корупція в деталях" (спільний проєкт Радіо Свобода та Першого Національного) Михайло Ткач 8 серпня заявив, що помітив удома ознаки встановлення пристрою для прослуховування. Того ж дня до будинку в Києві, де знаходиться квартира журналіста Михайла Ткача, приїжджали по черзі дві оперативно-слідчі групи.

Читайте також: "Прослушка" у журналіста "Схем: поліція відкрила справу і проведе експертизи

У другій половині дня 8 серпня Михайло Ткач звернувся із заявою до керівника районного відділу Нацполіції, яке займається розслідуванням цього кримінального провадження, в якій вказав на неповноту обсягу проведення перевірки та попросив вжити заходів для всебічної перевірки за допомогою спеціальної техніки, якою оснащена для подібних цілей Національна поліція.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-