У Києві затримали організатора підпільного виробництва зброї

У Києві затримали організатора підпільного виробництва зброї

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України затримала у Києві організатора угруповання, яке займалося нелегальним збутом зброї.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

"За попередньою версією слідства, фігурант налагодив незаконне виготовлення засобів ураження для продажу. Підпільний цех був облаштований на території одного з регіонів нашої країни. Готову продукцію спільники переправляли до столиці поштовими сервісами. Отриману зброю організатор групи реалізовував через особисті зв’язки, зокрема у кримінальних колах Києва та інших регіонах України", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що оперативники задокументували декілька фактів нелегального збуту зловмисником засобів ураження.

Під час обшуків за місцями проживання фігурантів та «виробництва» правоохоронці виявили 3 пістолети-кулемети системи SA-26 і 9 магазинів до них, карабін марки «Форт-201», майже 500 набоїв різного калібру, 9 магазинів до автомата Калашникова, а також велику кількість запчастин і елементів до стрілецької зброї та боєприпасів. Вилучені засоби ураження направлено на експертизу.

Читайте також: У Миколаєві блокували незаконний збут зброї, який організували ексвійськові

Наразі вирішується питання щодо повідомлення організатору угруповання про підозру за ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України та обрання міри запобіжного заходу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 7 років

У межах кримінального провадження тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до незаконної діяльності.

Також перевіряється інформація щодо нелегального надходження виявлених боєприпасів з району проведення операції Об’єднаних сил.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-