Столичні лікарі отримали 17 тисяч гривень доплати — Кличко

Столичні лікарі отримали 17 тисяч гривень доплати — Кличко

Коронавірус
Укрінформ
Лікарі та медпрацівники, які борються з коронавірусом, отримали доплату за березень.

Про це на брифінгу заявив Київський міський голова Віталій Кличко, повідомляє кореспондент Укрінформу

"Хочу повідомити, що столичні лікарі, які працюють з пацієнтами з підозрою на коронавірус та з хворими на COVID-19, отримали доплати до заробітної плати за роботу з 13 березня. Місто встановило їм доплату у розмірі дев'яти посадових окладів. На це Київ з міського бюджету виділив майже 10,8 мільйона гривень. У середньому доплата за березень медперсоналу, що працює з хворими на коронавірус, становить: лікарям - 17 тисяч гривень, медичним сестрам – 13 тисяч гривень, молодшому медичному персоналу – 11 тисяч", - сказав Кличко.

Він зазначив, що таким чином лікарі за березень отримають загалом від 30 до 50 тисяч гривень, медсестри – 25-30 тисяч і молодший медичний персонал – 20-25 тисяч гривень

За словами мера Києва, працівники Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, а саме медики виїзних бригад та санітари, задіяні в заходах із дезінфекції автомобілів, також отримають премію за березень.

"Для цього місто додатково виділило 12,4 млн грн.

Читайте також: У Києві підтвердили ще 42 випадки коронавірусу, дві людини померли - Кличко

Так, в середньому за цей період лікарі Центру отримають премію в 9,8 тисячі гривень, фельдшери – 5,5 тисяч, а санітари - 1,9 тисячі гривень", - сказав Кличко.

Станом на 9:00 21 квітня в Україні 6125 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 161 летальний, 367 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 415 нових випадків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-