У Києво-Печерській Лаврі, де виявили коронавірус, помер архімандрит Нектарій

У Києво-Печерській Лаврі, де виявили коронавірус, помер архімандрит Нектарій

Укрінформ
У Києво-Печерській Лаврі, де 8 квітня було зареєстровано 26 випадків зараження коронавірусом, помер архімандрит Нектарій.

Про це повідомляє сайт Києво-Печерської Лаври.

«З глибоким сумом повідомляємо, що сьогодні, 12 квітня, після тривалої хвороби на 74 році життя відійшов до Господа насельник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври архімандрит Нектарій (в миру – Коваленко Александр Андрійович)», - йдеться в повідомленні.

Про причини смерті в повідомленні не зазначається, водночас у ЗМІ з'явилася інформація, що її причиною стала коронавірусна інфекція.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 5 квітня для упередження спалаху епідемії, спричиненої вірусом COVID-19, братія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври провела тестування на наявність захворювання. Разом з усіма дане лабораторне дослідження у комплексі з медичним оглядом пройшов намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел.

В усіх приміщеннях Лаври проведено обробку дезінфікуючими розчинами, а богослужіння звершуються у закритому режимі без допуску до храму вірян.

Читайте також: Без масових скупчень: Кличко ще раз нагадав церквам про обмеження на Великдень

9 квітня мер Києва Віталій Кличко під час брифінгу повідомив, що за добу 8 квітня у Києво-Печерській Лаврі було виявлено 26 випадків коронавірусу.

Фото: lavra.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-