Міські сервіси та послуги: для літніх киян видали буклет із “родзинкою”

Міські сервіси та послуги: для літніх киян видали буклет із “родзинкою”

Укрінформ
КМДА випустила електронний довідник послуг для літніх киян та осіб з інвалідністю “Третій вік: міські сервіси і послуги”.

У міському інформаційному віснику зібраний максимум корисної інформації, повідомляють у департаменті суспільних комунікацій КМДА.

У буклеті йдеться, зокрема, про соціальні послуги Київського міського територіального центру соціального обслуговування, а це доставка різних товарів додому, допомога у приготуванні їжі, прибиранні тощо. Містяться чіткі інструкції, як організувати собі безкоштовне перевезення спецтранспортом, послуги перукаря, ремонт одягу або продуктовий набір (а на харчування та набори бюджет міста передбачив 18 млн грн в 2019 році).

Читайте також: У Києві презентували е-буклет про те, як усиновити дитину

У новому віснику міститься повна інформація, як користуватися послугами районних територіальних центрів соціального обслуговування за місцем проживання. З його сторінок можна дізнатися, хто може претендувати на той чи інший вид допомоги, який перелік для цього потрібен і які послуги надає центр кожного конкретного району. Наприклад, консультування психологів та коучів доступне всього в шести районах Києва (Голосіївському, Дарницькому, Деснянському, Печерському, Святошинському та Шевченківському).

“Родзинка” буклету для літніх киян - Університет третього віку, утворений за ініціативи київської міської влади у 2009 році для пенсіонерів. Сьогодні цей нетиповий виш має 73 факультети та 69 гуртків, у яких навчається 2810 осіб (серед них 464 особи з інвалідністю). Найпопулярніші факультети — здорового способу життя, мистецтвознавства, прикладного та художнього мистецтва, іноземної мови, права, психології та навіть інформаційних технологій.

Буклет став черговим випуском з серії електронно-інформаційних бюлетенів, запланованої департаментом спільно з ІА “Укрінформ”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-