В Оболонському районі Києва та в одній з ОТГ стартував перепис населення

В Оболонському районі Києва та в одній з ОТГ стартував перепис населення

Укрінформ
У частині Оболонського району м. Києва та у Пісківській об'єднаній територіальній громаді (ОТГ) Бородянського району Київської області почався пробний перепис населення.

Про це повідомляє пресслужба Державної служби статистики.

За повідомленням Держстату, пробний перепис не ставить за мету визначити кількість населення на обраних територіях. Основне завдання пробного перепису – підготовка до Всеукраїнського перепису, що відбудеться у 2020 році. Зокрема, за мету ставиться апробація програми та переписного інструментарію, визначення методів та основних організаційних заходів, апробація застосування інноваційних технологій, визначення оптимальних дат і тривалості проведення, визначення концепції технології оброблення даних, а також визначення механізмів взаємодії органів державної статистики з місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування.

Читайте також: Інститут демографії — проти електронного перепису населення

Пробний перепис триватиме з 1 по 26 грудня 2019 року.

Під час пробного перепису населення у кожному приміщенні запишуть усіх осіб, які станом на 00.00 годин 1 грудня 2019 року проживали в ньому, враховуючи й тих, що тимчасово мешкають. Із числа тих, що постійно мешкають, запишуть також тимчасово відсутніх.

Читайте також: Перепис населення “обкатають“ на одному з районів Києва

Взяти участь у переписі жителям вказаних територій можна трьома способами:

  • з 1 по 10 грудня (інтернет-раунд) – самостійно заповнити анкету (переписний лист) на спеціальному порталі в мережі інтернет. Для цього потрібно мати електронний підпис;
  • з 14 по 23 грудня – надати відповіді переписувачу, який завітає до помешкання ­ і заповнить анкету на планшеті;
  • з 14 по 23 грудня – прийти до переписного відділу або інструкторської дільниці та надати відповіді на питання анкети тимчасовому переписному персоналу.

Контрольний обхід окремих приміщень відбудеться 24-26 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-