"Громадське радіо" перемогло у конкурсі на FM-частоту в Києві

Укрінформ
«Громадське радіо» 10 жовтня перемогло в конкурсі Національної ради з питань телебачення і радіомовлення на частоту 99,4 МГц у Києві.

Про це повідомляє «Детектор медіа».

Зазначається, що «Громадське радіо» було єдиним претендентом на цю частоту. Суму конкурсної гарантії (120 тис. грн) радіо збирало шляхом краудфандингу.

Голова правління «Громадського радіо» Андрій Куликов сказав, що кошти на сплату ліцензійного збору радіостанція обов’язково знайде, і додав, що працівники «Громадського радіо» звикли працювати по кілька місяців без зарплат і гонорарів.

«Громадське радіо» хоче відмовитися від УКХ-передавача в Києві, що зекономить півмільйона гривень, і цими коштами зможуть забезпечити FM-мовлення в Києві на початку, доки не почнуть заробляти на рекламі.

Читайте також: З ліцензіями "112 Україна" має розбиратися оновлена Нацрада — Президент

«Громадське радіо» існує з 2014 року, веде мовлення на 17 передавачах. Основне FM-мовлення зосереджено на території Донецької та Луганської областей. Також була розроблена й реалізована концепція мовлення на окупованій території та прилеглій до окупованої території. Дуже необхідна частота в Києві, щоби забезпечити життєдіяльність і життєспроможність мовлення. Тому що без пристойної частоти у великому місті складно здобувати рекламу і заробляти кошти. Наразі основними є грантова підтримка і пожертви слухачів», – нагадав Куликов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-