Київтеплоенерго запевняє, що поки не підніматиме тарифи для населення

Київтеплоенерго запевняє, що поки не підніматиме тарифи для населення

Укрінформ
Комунальне підприємство «Київтеплоенерго» наразі не планує підвищувати для населення ціни на послуги централізованого опалення та гарячого водопостачання.

Про це повідомляє сайт підприємства.

"Інформація про збільшення відповідних тарифів на 30% не відповідає дійсності", - йдеться у повідомленні.

На підприємстві пояснили, що опублікований на сайті проєкт тарифів стосується розрахунків вартості лише однієї зі складових кінцевого тарифу – виробництва теплової енергії на ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6 на 2020 рік.

"Адже тариф на послугу централізованого опалення та гарячого водопостачання для населення залежить не тільки від цін на виробництво теплової енергії на ТЕЦ, але й від вартості виробництва тепла на котельнях та станціях теплопостачання, а також вартості транспортування та постачання теплової енергії. Саме тому зазначені розрахунки тарифів не впливають на вартість послуг для кінцевого споживача", - зауважили у КП.

Читайте також: Уряд не планує найближчим часом підвищувати тарифи - Гончарук

Зазначений проєкт тарифів розрахований згідно з Постановою Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 01.08.2017 № 991 «Про затвердження Методики формування, розрахунку та встановлення тарифів на електричну та (або) теплову енергію, що виробляється на теплоелектроцентралях, теплових електростанціях та когенераційних установках».

Наголошується, що розрахунок проєкту тарифів проводився з метою актуалізації даних та надання до НКРЕКП інформації щодо економічно обґрунтованих затрат підприємства, спричинених зокрема:

– необхідністю забезпечити 10-денний запас мазуту з вмістом сірки менше 1% для безперебійної роботи енергетичного обладнання;

– компенсувати збитки, понесених ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6 внаслідок невідповідності ринкової та тарифної ціни природного газу для виробництва теплової енергії для всіх категорій споживачів у період з листопада по грудень 2018 року включно.

У Київтеплоенерго підкреслили, що проєкт тарифів лише передано на розгляд в НКРЕКП.

Як повідомлялося, КП "Київтеплоенерго" направило до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, проєкт тарифів на 2020 рік, відповідно до якого тепло для населення може подорожчати на 29,64%. Про це йдеться у протоколі відкритих обговорень проєкту тарифів на виробництво теплової енергії КП "Київтеплоенерго" на 2020 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-