Під Офісом Президента - пікет через

Під Офісом Президента - пікет через "формулу Штайнмаєра"

Фото
Укрінформ
Близько двох сотень активістів пікетують Офіс Президента у зв'язку з погодженням Україною у Мінську “формули Штайнмаєра”.
Серед учасників акції є представники “Нацкорпусу”, “Нацдружин” та Всеукраїнського об'єднання “Свобода”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“На сьогодні ми бачимо чіткий курс до впровадження миру під впливом Російської Федерації... Я вам скажу як військовий — ми не дамо сьогоднішній українській владі жонглювати словами і здавати території так, як вони хочуть, здавати під начебто розведенням військ, під начебто особливим статусом ОРДЛО, під начебто “формулою Штайнмаєра”, яка повністю підлаштована під РФ, під окупанта”, - зазначив на початку акції керівник Центрального штабу Національного корпусу Родіон Кудряшов.

Нацкорпус і Свобода під Офісом Президента мітингують проти "формули Штайнмаєра" / Фото: Олена Литвиненко, Анатолій Сірик, Укрінформ

Активісти намалювали на білому полотні червоно-чорною фарбою “Ні капітуляції” та розгорнули його навпроти входу до будівлі ОП.

Всі входи в Офіс Президента охороняє Національна поліція. Працюють представники поліції діалогу.

Наразі обстановка під Офісом Президента спокійна.

Читайте також: Виборів в ОРДЛО не буде, доки там російські військові — Президент

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна на лист спецпредставника від ОБСЄ Мартіна Сайдіка відповіла, що погоджує текст так званої "формули Штайнмаєра". Вона полягає у варіанті врегулювання конфлікту на Донбасі шляхом надання спочатку тимчасового особливого статусу окремим територіям Донбасу, а потім — після доповіді представників ОБСЄ за підсумками виборів на непідконтрольній Україні території — надання постійного особливого статусу цим територіям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-