Вмісти своє життя у валізу: відкрилась виставка-інсталяція про життя переселенців

Вмісти своє життя у валізу: відкрилась виставка-інсталяція про життя переселенців

Фото
Укрінформ
У п'ятницю у Києві відкрилася виставка-інсталяція "Вмісти своє життя у валізу", мета якої за задумом організаторів "через емоції і почуття" звернути увагу на проблеми внутрішньо переміщених осіб в Україні.

Про це на відкритті виставки сказав програмний директор громадської організації "Інтерньюз-Україна" Андрій Кулаков, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Було багато інформаційних проектів на цю тему, але зараз складно просто інформувати, говорити і роз'яснювати про проблеми переселенців. Потрібно передавати емоції, потрібно дати відчути, тому ми намагалися, щоб наш проект допоміг людям, які, слава Богу, не пережили війну, хоча б згодом зрозуміти тих людей, які були змушені хапати свої речі і їхати. які змушені були взяти з собою все своє минуле і сьогодення в невелику валізку, і ця валіза мала стати фундаментом їх подальшого життя ", - розповів Кулаков.

За його словами, цей проект повинен нагадати, що в Україні йде війна, яка продовжує ламати долі людей.

"Ми забуваємо, що в країні йде війна. Війна, яка вбиває людей, ламає долі, яка розділяє близьких людей, яка змушує людей залишати домівки, залишати свій звичний спосіб життя і йти в невідомість. Ми зараз підзабули все це. Ми хочемо цим проектом, завдяки медіа та громадським організаціям, знову повернути увагу суспільства до проблем переселенців", - зазначив організатор виставки.

Як вважає Кулаков, сьогодні українське суспільство переживає "неймовірну в новітній історії України внутрішню міграцію".

Читайте також: День матері, ретро-автівки та фестиваль коміксів: афіша на 10-12 травня

"Вона важка, вона змушена, і ми всі з цим повинні щось робити", - наголосив глава "Інтерньюз-Україна".

Він повідомив, що в реалізації проекту інтерактивної виставки йому допомагали благодійний фонд "Схід-SOS", громадські організації "Донбас-SOS", "Крим-SOS", підприємство "Кримський дім", правозахисний проект "Радник з питань ТПО".

Виставка працюватиме в музеї історії Києва по вул. Хмельницького, 7 практично цілий місяць. Потім інсталяція вирушає до Львова (з 4 по 23 червня) і до Одеси (з 11 по 23 липня).

Фото: Internews Ukraine

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-