День матері, ретро-автівки та фестиваль коміксів: афіша на 10-12 травня

День матері, ретро-автівки та фестиваль коміксів: афіша на 10-12 травня

Укрінформ
Ми не будемо вкотре нагадувати про робочу суботу, а просто запропонуємо найцікавіші події вихідних – фестиваль ретро-автомобілів, квантовий стрибок літератури та український Burning Man.

Хода вшанування матерів загиблих та зниклих безвісти Героїв

Що цікавого: Головною метою заходу є вшанування матерів та підняття статусу святкування Дня матері на державний рівень в Україні, а також привернення уваги суспільства до проблем матерів загиблих воїнів АТО/ООС, багатодітних матерів, матерів з онкохворими дітьми.

Урочистості розпочнуться о 10:00 на Михайлівській площі. Буде розгорнуто Прапор Пам'яті, а також покладено квіти до «Народної Стіни Пам’яті».

Об 11:00 відбудеться урочиста Хода Матерів, у якій візьмуть участь дружини загиблих воїнів, ветерани та бійці АТО/ООС, члени сімей Небесної Сотні, члени багатодітних сімей, члени родин з онкохворими дітками, іноземні гості та представники громадських організацій.

О 12:15 у Володимирському соборі за участі Патріарха Філарета пройде богослужіння та нагородження матерів загиблих героїв знаком народної пошани "Матері Бійця АТО".

Коли: 12 травня

Де: Михайлівська площа, Свято-Володимирський кафедральний патріарший собор

Більше інформації: Facebook

OLD CAR LAND

Що цікавого: Найбільший ретро-фестиваль OLD CAR LAND – це не тільки легкові авто, а ще й громадський транспорт, вантажна і військова техніка, мотоцикли, мопеди та велосипеди. Бувала в історії фестивалю і залізнична техніка і, можливо, буде ще. І це за умови, що все дійство проходить на території Державного Музею Авіації серед сотні літаків!

Коли: 9-12 травня

Де: Музей авіації (вул. Медова, 1)

Скільки: 150 грн

Більше інформації: Facebook

Київський Фестиваль Коміксів 2

Що цікавого: Фанати коміксів, ілюстрацій та художньої творчості, готуйтеся отримати шалені емоції! Повірте, це буде саме та субота, коли варто відірватися від улюбленого коміксу чи комп’ютерної гри та вийти у світ за новою порцією вражень.

У програмі фестивалю:

  • Анонси та старт продажів від українських та закордонних видавництв
  • Цікаві гості зі світу коміксів та ілюстрацій
  • Велика алея художників
  • Розширена виставка «Квантовий стрибок»
  • Виставка творчого конкурсу на тему анімаційного фільму «Людина-Павук: Навколо всесвіту»
  • Лекції та майстер-класи від людей зі сфери коміксів та творчих індустрій
  • Комікс-маркет
  • Зони настільних та відеоігор
  • Стіни для малювання
  • Арт-змагання за олімпійською системою

Коли: 11 травня

Де: Арт-завод “Платформа” (вул. Біломорська, 1)

Скільки: 200 грн

Більше інформації: Facebook

Художня виставка: Квантовий стрибок Літератури

Що цікавого: Шевченко – не лише український класик, а й цілком реальний супергерой. Леся Українка – справжня диво-жінка, втілення «girl power» по-українськи. А Франко – ще той стильний парубок.

Погано розумієте, про що йдеться? Тоді гайда на виставку «Квантовий стрибок літератури»! Адже хто сказав, що класика має бути нудною?

Все почалося з Шевченка, коли в київському метро з’явилася виставка «Квантовий стрибок Шевченка. Метро» ілюстратора Олександра Грехова. Згодом автор розповів журналістам: цим проектом хотів донести, що Шевченко «був не старим з вічно сумним поглядом, він був прогресивною людиною для свого часу і так само, як зараз ми, ходив на "вечірки", випивав, веселився і сміявся».

На «Київському Фестивалі Коміксів» ви побачите не лише різноманітні образи Шевченка, а й роботи авторів, яких надихнув цей проект!

Коли: 11 травня

Де: Арт-завод “Платформа” (вул. Біломорська, 1)

Скільки: 200 грн

Більше інформації: Facebook

Вмісти своє життя у валізу: інсталяція про #ЖиттяСпочатку

Що цікавого: У вас є обмаль часу на збори, одна валіза і одне життя, яке доведеться починати спочатку. Що ви візьмете з собою? Речі першої необхідності чи шкільний фотоальбом? Улюблену іграшку сина чи його теплі речі? Ви не знаєте, коли повернетесь і чи повернетесь взагалі. Вам не вдасться забрати рідні запахи та відчуття дому.

Інтерактивна інсталяція «Вмісти своє життя у валізу» пропонує жителям Києва зануритись у досвід понад 1,5 млн вимушених переселенців з Криму та Донбасу.

Детально продуманий простір з елементами квесту та 360-відео змусить відвідувачів за кілька хвилин пережити раптовий від’їзд, пройти контрольно-пропускний пункт, знайти нове помешкання та почати #ЖиттяСпочатку.

Коли: 9-27 травня

Де: Музей історії Києва (вул. Богдана Хмельницького, 7)

Скільки: Вхід вільний

Більше інформації: Facebook

Burning Man Precompression: Housewarming

Що цікавого: У бернерів України з'явилося постійне місце прописки! Найширші ворота Палацу Культури "Куренівка" розверзнуться перед усіма охочими. Цілу добу тут будуть працювати і відпочивати у форматі Precompression, а темою святкування стане HOUSEWARMING, або прогрівання нового спільного дому. Розігрівати локацію будуть диханням і тертям, піснями і танцями, перформансами і артом, баром і подарунками.

Коли: 11 травня

Де: Палац Культури “Куренівка” (вул. Костянтинівська, 73)

Скільки: 800 грн

Більше інформації: Facebook

Нічний кіновернісаж

Що цікавого: «Нічний кіновернісаж» – це нічний нон-стоп-показ фільмів для справжніх поцінювачів кіномистецтва! Завітайте на перегляд трьох найкращих фільмів з поточного репертуару, поки на вулиці ніч: “Покемон детектив Пікачу”; “Шахрайки”; “Месники: Завершення”.

Коли: 11 травня

Де: Кінотеатр “Жовтень” (вул. Костянтинівська, 26)

Скільки: 150 грн

Більше інформації: Facebook

Лагідна недільна читанка до Дня матері

Що цікавого: Разом з феєю Софією ви зможете прочитати дві зворушливі історії, від яких потеплішає на серці і обов'язково захочеться обійматись:

"Я люблю тебе, мій Алфі" – про лисеня, що вирушило на пошуки маминої любові. Алфі вирушив на пошуки лісом, аж поки друг не підказав йому, як знайти матусину любов набагато ближче до дому.

"Я люблю тебе, мамо" – ніжна книга, що нагадує про м'які ранкові обійми, вечірній затишок, відчуття тепла й захищеності поряд з найріднішою людиною.

Коли: 12 травня

Де: Моя книжкова полиця (вул. Пушкінська, 7)

Скільки: Вхід вільний, необхідна реєстрація

Більше інформації: Facebook

Мама дорога! Найдобріший гаражний розпродаж до Дня матері

Що цікавого: Дорога серцю сукня, вдягнута кілька разів. З ніжністю вибрана спідниця, яку ні з чим носити. Просто хендмейд, який ви робите власними ручками. Мама дорога, скільки ж такого всякого в наших шафах!

Відкривайте їх і несіть усе, що не носите. Приходьте за тим, що носитимете. Або ж просто заглядайте в гості на Гаражний розпродаж “Мама дорога!”. Тут гарним речам знайдуть нових люблячих хазяїв, зберуть гроші для доброї справи, дивитимуться фільми, слухатимуть музику, їстимуть, танцюватимуть, говоритимуть.

Коли: 12 травня

Де: Барбакан на Подолі (вул. Верхній Вал, 42-Б)

Скільки: 200 грн для учасників

Більше інформації: Facebook

Своп-вечірка у Ласці

Що цікавого: Приходьте знайомитися з новими людьми, пити каву та вино, і найголовніше – обмінюватися одягом.

Що можна приносити? Випрані та охайні речі, які залежалися у шафі і яким можна знайти кращого господаря. Можна приносити також взуття та аксесуари. Усі речі, що залишаться після вечірки, передамо у благодійні фонди.

Коли: 11 травня

Де: Благодійний магазин “Ласка” (вул. Липинського, 3)

Скільки: Участь безкоштовна, необхідна реєстрація

Більше інформації: Facebook

Пішки #КИЇВнаскрізь / Троєщина – Теремки / 40 км

Що цікавого: Міський похід. Усі охочі йтимуть пішки з ранку до ночі з одного кінця Києва в інший. Це під 40 км і це не легко. Це не екскурсія і не прогулянка, а піший похід. Темп ходьби вище середнього. Приєднатися і піти можна коли завгодно.

Коли: 12 травня

Скільки: Не вказано

Більше інформації: Facebook

Вечір-спогад та кобзарський концерт

Що цікавого: Вечір-спогад та кобзарський концерт з нагоди 121 річниці від дня народження Єгора Мовчана та Ґеоргія Ткаченка – видатних українців, бандуристів, земляків, ровесників, друзів та побратимів.

Цього ж дня демонструватимуться художні твори Ґеорія Ткаченка зі збірки Музею Івана Гончара.

Вони обоє були зі Слобожанщини, у молодості ходили одними стежками, бандурі навчалися в одних вчителів, але зустрілися вже на схилі віку в Києві, де стали друзями.

Коли: 11 травня

Де: Музей Івана Гончара (вул. Лаврська, 19)

Скільки: Не вказано

Більше інформації: Facebook

Міф "Великої вітчизняної": шлях до Безсмертного Полку

Що цікавого: Друга світова війна давно обросла безліччю міфів, головним з яких є радянська концепція «Великої вітчизняної війни». За задумом радянських ідеологів довкола цього міфу мала сформуватися нова радянська ідентичність – Homo Soveticus.

Початок цієї політики було покладено доповіддю Леоніда Брежнєва «Велика перемога радянського народу». Проте це тільки верхівка айсбергу. Коли почав формуватися найпотужніший сучасний міф, що продовжує домінувати на 1/6 суходолу? За яким шаблоном він створювався? Хто він, «старший брат» міфу «Великої вітчизняної»? Як обирали символи для уособлення образу «вітчизняної війни»? Чому вони такі потужні? Яким був шлях від «гвардійської стрічки» до «Безсмертного полку»? І нарешті – хто був справжнім «батьком» концепту «Великої вітчизняної війни»?

Коли: 11 травня

Де: Національний музей історії України (вул. Володимирська, 2)

Скільки: 10 грн

Більше інформації: Facebook

Весняний ярмарок народного мистецтва

Що цікавого: Ви познайомитеся з різноманітними народними ремеслами: вишивкою на сорочках та рушниках, тканням килимів, гончарством, керамічним розписом, різьбленням дерев'яної іграшки та ложки, плетенням кошиків тощо. На ярмарок завітають також кращі фольклорні, вокальні, театральні колективи та солісти України, щоб подарувати вам свої пісні.

Коли: 11-12 травня

Де: Національний університет народної архітектури і побуту

Скільки: Не вказано

Більше інформації: Facebook

Виставка кактусів та інших екзотичних рослин

Що цікавого: На виставці будуть представлені кактуси та сукуленти з різних континентів, рослини-хижаки, тіландсії та інші екзотичні рослини з приватних колекцій Києва та Харкова. Охочі зможуть отримати консультації по догляду за рослинами, придбати літературу, рослини або замовити композиції з придбаних рослин; підібрати керамічний посуд та сувеніри.

Коли: 10-12 травня

Де: Київський міський Будинок природи (вул. Рогнідинська, 3)

Скільки: 30 грн

Більше інформації: Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-