У Києві розпочалася хода

У Києві розпочалася хода "Безсмертного полку"

Фото, відео
Укрінформ
У Києві від станції метро “Арсенальна” до Парку Вічної Слави о 10.00 рушили учасники ходи "Безсмертного полку" - альтернативної акції до Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

За оцінками Укрінформу, участь у ході беруть близько 2-3 тис. осіб, колона розтяглася від м. "Арсенальна" до середини вулиці Івана Мазепи.

Люди в колоні тримають у руках портрети своїх родичів чи просто тих, хто воював, квіти. У декого в руках квітка маку. У вікні будинку на вул. Мазепи вивішений чорно-червоний прапор.

Попереду колони ідуть депутати від “Опозиційного блоку” Євген Мураєв, Василь Німченко, Юрій Бойко, Нестор Шуфрич, Вадим Новинський.

Учасники поводяться спокійно, іноді викрикують "Спасибо деду за победу", "Фашизм не пройдет". Деякі обурюються забороною комуністичної символіки. Оркестр грає радянські пісні. Ходу охороняє національна поліція.

Обабіч колони маршу "Безсмертний полк" ходять волонтери і роздають символи пам'яті про другу світову - значки "Червоні маки".

Наразі ситуація спокійна і контрольована. По обидві сторони учасників маршу оточили правоохоронці і нацгвардійці. Працює також кінна поліція і поліція діалогу. Також присутні радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк і заступник міністра внутрішніх справ Вадим Троян.

Як повідомляв Укрінформ, організатора ходи "Безсмертний полк" Олену Бережну правоохоронці затримали за порушення громадського порядку, вона не встигла взяти участь у ході і наразі перебуває у Печерському відділку поліції.

Торік участь в аналогічній акції взяли 2 тис. осіб.

Акція "Безсмертний полк" зародилася в Росії, її активно підтримують президент РФ Путін і Кремль.

Читайте також: Порошенко: Ніхто не має права монополізувати перемогу над нацизмом

Останні кілька років такі заходи в різних українських містах супроводжувались словесними та фізичними сутичками.

Всього в державі до охорони публічної безпеки і порядку залучено понад 16,5 тисяч правоохоронців. В Україні на сьогодні заплановано близько тисячі акцій, присвячених відзначенню 74-й річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Найбільш масові заходи очікуються в Києві, Харкові, Дніпрі, Запоріжжі та Одесі.

Охорону публічного порядку та безпеку під час проведення масових заходів на території столичної області забезпечуватимуть майже 800 працівників поліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-