У Києві побили режисера проекту

У Києві побили режисера проекту "Вавілон 13" через російську попсу

Укрінформ
В кафе у центрі Києва напали на відомого документаліста, режисеру проекту "Вавілон'13" Юрія Грузінова.

Про це повідомив сам режисер у Facebook.

"Я люблю рашку!" - з такими словами мені розбили обличчя на Печерську - чекайте на слідчих, ну і тому подібне, до речі, величезний привіт - поліцейському з номером 24963", - написав він.

Грузінов розповів, що інцидент стався у кальянній "Брайтон Біч" у Печерському районі столиці.

Як уточнив режисер у телефонному коментарі авторці вебсайту "Документи" Олені Коркодим, сутичка у кафе виникла через російську музику.

"Юрій Грузінов: Сидимо в кафе, грає російська музика. Один трек, другий, третій, я поклав рюкзак на стіл, за яким ми сиділи. Підійшла офіціантка і в наказовому тоні повідомила, що я повинен прибрати зі столу рюкзак, бо це правило закладу. Я попросив показати, де це записано, мені повідомили, що це негласне правило!" - передала слова Грузінова Коркодим.

У відповідь режисер поскаржився на російські пісні, що звучали в кафе. "І тут чувак як закричить: "Я люблю рашку!". Я спробував запитати у нього, за що конкретно? Поки я ставив питання, зовсім інший муфлон, з боку врізав мені з розмаху і звалив!" - зазначається у повідомленні.

За словами Юрія Грузінова, після побиття він звернувся до лікарні і йому наклали шви. Щодо реакції поліції - Юрій Грузінов додав: "Це буде ясно у понеділок".

Юрій Грузінов походить з Росії. Був серед документалістів, які зберегли хроніку подій Революції Гідності. Веде зйомки війни на сході України.

Читайте також: В Іспанії вперше організовано демонструють українське кіно

За цикл історико-документальних фільмів про Майдан здобув Шевченківську премію. Співавтор фільму "Перша сотня" про епохальні зміни в країні.

Разом з оператором Ярославом Пілунським був серед перших затриманих представників України під час захоплення Криму силами Російської Федерації.

Фото: Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-