Поліція відкрила справу за фактом ДТП на Дорогожичах, водія затримали

Поліція відкрила справу за фактом ДТП на Дорогожичах, водія затримали

Відео
Укрінформ
У Києві за фактом ДТП на Дорогожичах, коли водій маршрутки збив на пішохідному переході трьох пішоходів, відкрили справу. Водія затримано.

"За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. За вчинення правопорушення передбачено до восьми років позбавленням права. Встановлюються причини і механізм автопригоди", - йдеться у повідомленні.

За даними поліції, 21 березня ввечері, близько 20-ї години правоохоронці отримали повідомлення про аварію біля станції метро «Дорогожичі».

На місце події негайно прибула слідчо-оперативна група управління поліції та слідчі столичного главку , які спеціалізуються на розслідуванні ДТП.

Було встановлено, що водій автобуса здійснив наїзд на пішоходів, які переходили дорогу на переході на дозволений сигнал світлофора. У результаті наїзду трьох жінок госпіталізували. За інформацією лікарів, двоє із них перебувають у тяжкому стані.

Водія автобуса затримали у порядку статті 208 КПК України, з ним спілкуються слідчі.

За попередньою інформацією, чоловік був тверезим.

Окрім того, його доставили до нарколога і відібрали біологічні зразки для встановлення ступеню алкогольного або наркотичного сп’яніння.

У своїх показах водій зазначив, що у транспортному засобі відмовили гальма, однак, цю інформацію перевірятимуть експерти, які ретельно оглядають автобус на арештмайданчику. Також буде призначена експертиза технічного стану автомобіля.

"Слідчі звертаються до свідків аварії та особливо до людей, які на момент ДТП перебували у салоні автобуса, із проханням звернутися до слідчих підрозділів для надання пояснень", - додали у поліції.

Читайте також: Кличко наказав перевірити перевізника через ДТП на Дорогожичах

Як повідомлялося, увечері 21 березня водій маршрутного таксі №155 біля станції метро «Дорогожичі» збив на пішохідному переході трьох пішоходів, які переходили дорогу, коли їм горіло зелене світло світлофора. Всіх потерпілих у ДТП госпіталізували.

Київський міський голова Віталій Кличко ініціював перевірку комунального підприємства, якому належить маршрутка, що збила пішоходів біля метро «Дорогожичі».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-