Поліція Києва перейде на посилений режим за тиждень до виборів

Поліція Києва перейде на посилений режим за тиждень до виборів

Укрінформ
Столичні поліцейські із 25 березня переходять на посилений варіант несення служби.

Про це заявив очільник столичної поліції Андрій Крищенко, повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

“Столичні поліцейські із 25 березня переходять на посилений варіант несення служби”, - сказав Крищенко.

У свою чергу, відповідаючи на запитання журналістів про те, як правоохоронці діятимуть у випадку спроб втручання представників Нацдружин у виборчий процес, Крищенко наголосив, що надружинники будуть присутні на дільницях як спостерігачі, а якщо вони виходитимуть за рамки своїх обов’язків як спостерігачів, намагатимуться вчиняти будь-які силові заходи або здійснюватимуть тиск на голову та членів комісії – їх діям буде надана належна правова оцінка.

“Хочу наголосити: забезпечувати порядок на всіх дільницях у день виборів буде виключно Національна поліція України. У Києві – це поліція Києва. Це наш обов’язок. Для цього буде збільшена кількість нарядів, які нестимуть службу у посиленому режимі. Тому жодної допомоги, не передбаченої чинним законодавством, від будь-яких громадських помічників ми не потребуємо”, - додав Крищенко.

Читайте також: МВС гарантуватиме безпеку іноземних спостерігачів на виборах

Раніше прес-секретар "Національних дружин" Ігор Вдовін припустив, що спостерігачі від Нацдружин зможуть застосовувати силу на виборчих дільницях у разі виявлення ними порушень.

Згодом міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що представники Нацдружин, включаючи Ігоря Вдовіна, давали пояснення у Нацполіції щодо цієї заяви. За словами Авакова, “поліцейські говорили і з керівництвом Нацдружин, і з цим паном, які, загалом, пояснили, що це була мовна фігура".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-