МВС гарантуватиме безпеку іноземних спостерігачів на виборах

МВС гарантуватиме безпеку іноземних спостерігачів на виборах

Укрінформ
Міністерство внутрішніх справ не допустить порушень під час виборів і забезпечить надійну безпеку іноземних спостерігачів.

Про це 12 березня заявив радник міністра внутрішніх справ - голова координаційного штабу МВС Іван Стойко під час зустрічі з делегацією від Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ, інформує прес-служба МВС.

«Ми надаємо повноцінне сприяння для роботи представників ОБСЄ та докладаємо максимум зусиль, аби вибори в Україні пройшли у цілковитій безпеці та без жодних перешкод як для міжнародних спостерігачів, так і громадян України. У нас достатньо сил, це наш прямий обов’язок», - зазначив радник міністра внутрішніх справ.

Стойко наголосив, що за президентськими виборами в Україні спостерігатимуть близько 850 міжнародних спостерігачів ОБСЄ. Так, понад сотня з них вже упродовж місяця моніторить виборчий процес в різних регіонах України, активно співпрацюючи з поліцією, а у день голосування до них долучиться понад 700 іноземних представників.

Він нагадав, що у день виборів до охорони правопорядку на близько 30 тисячах виборчих дільниць і до патрулювань у громадських місцях буде залучено понад 134 тисячі правоохоронців системи МВС.

Читайте також: У день виборів в Україні чергуватимуть понад 134 тисячі правоохоронців

Стойко також додав, що повідомлень щодо порушень виборчого процесу найбільше зафіксовано в Києві та у Київській і Дніпропетровській областях. Загалом із початку передвиборчої кампанії зафіксовано 2809 повідомлень, найбільше з яких – за фактом незаконної агітації. Також відкрито 144 кримінальні провадження, оголошено про підозру 24 особам у 14 провадженнях, складено 520 адміністративних протоколів.

Як повідомлялося, чергові вибори президента призначені на 31 березня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-