У день виборів в Україні чергуватимуть понад 134 тисячі правоохоронців

У день виборів в Україні чергуватимуть понад 134 тисячі правоохоронців

Укрінформ
Публічну безпеку в день голосування 31 березня забезпечуватимуть більш ніж 134 тисячі правоохоронців.

Про це на брифінгу, присвяченому поточним питанням підготовки та проведення виборів Президента, заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У нас буде задіяно в день голосування 134 381 співробітника МВС - така точність - по всіх напрямках виборчого процесу. Маємо впевненість, що цей виборчий процес буде гарантовано забезпечений зі сторони правоохоронної системи”, — сказав Аваков.

Водночас він укотре наголосив на тому, що жодне угруповання чи громадська організація — Нацдружини, Нацкорпус чи інші — не матимуть права у силовий спосіб втручатися у виборчий процес.

“У нас достатньо сил. Після відповідної заяви представника Нацдружин (Ігоря Вдовіна — ред.) ми, реагуючи в тому числі на звернення голови ЦВК, провели профілактику цієї ситуації. І маємо певні переконання, що ніхто з тих, хто красиво заявляє, не піде на прямий конфлікт із владою. А у влади буде достатньо сил для того, щоб цей виборчий процес пройшов рівно. Я хочу, щоб кожен з вас був у цьому переконаний”, — додав міністр.

Читайте також: Аваков не думає, що за подіями у Черкасах і Києві стоять проросійські сили

Раніше в МВС повідомляли, що безпеку в день голосування має забезпечувати загалом 131 545 правоохоронців із системи МВС — 69 230 поліцейських і 7688 бійців Нацгвардії, 39 361 рятувальників, 8133 прикордонників, а також 1857 працівників ДМС та 5276 курсантів і викладачів ВНЗ зі специфічними умовами навчання.

Також раніше речник Нацдружин Ігор Вдовін заявив, що спостерігачі від цієї організації можуть застосовувати силу на дільницях у разі фальсифікацій.

Згодом Аваков заявив, що представники Нацдружин, включаючи Ігоря Вдовіна, давали пояснення у Нацполіції щодо цієї заяви. За словами Авакова, “поліцейські говорили і з керівництвом Нацдружин, і з цим паном, які, загалом, пояснили, що це була мовна фігура".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-