Поліція затримала трьох осіб, які вчиняли провокації проти Маршу жінок

Поліція затримала трьох осіб, які вчиняли провокації проти Маршу жінок

Фото, відео
Укрінформ
Поліція затримала трьох учасників акції, які виступали проти Маршу жінок і намагалися спровокувати конфлікт. Їх доправили до управління поліції для надання пояснень.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Києва.

"Сьогодні у Києві на Михайлівській площі відбувається дві акції. Під час збору учасників між представниками виник конфлікт і штовханина. Правоохоронці оперативно втрутилися і попередили бійку. Трьох активних учасників доставили до управління поліції для надання пояснень", - йдеться у повідомленні.

Колона учасників маршу за права жінок пройшла столичними вулицями до Поштової площі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У марші взяли участь кілька сотень активістів. Вони тримали плакати феміністичного змісту та гучно скандували "Права жінок - права людини", " Церква, мода - це не свобода", "Кухня, мода - це не свобода".

Марш жінок пройшов вулицями Києва / Фото: Мінченко Геннадій. Укрінформ

Таким чином учасники маршу хотіли привернути увагу до питання гендерної рівності, прав трансгендерної спільноти, а також виступили за ратифікацію Стамбульської конвенції про запобігання насильству.

Поліцейські, у тому числі представники поліції діалогу, супроводжують учасників маршу.

Правоохоронці закликають громадян висловлювати свою думку і відстоювати позицію виключно в правовому полі.

Читайте також: У Києві жінки вийшли на Марш проти сексизму та насильства

Як повідомляв Укрінформ, у Києві 8 березня пройшов Марш жінок. Гасло, під яким жінки зібрались на акцію, - “Солідарність і різноманіття. Разом проти насильства!”.

Паралельно з маршем на Михайлівській площі зібралися і їх противники. Вони тримали плакати з гаслами: "Бог! Батьківщина! Патріархат!", "Фемінізм руйнує українські родини" та "Сучасний фемінізм спотворює Богом закладений образ жінки" і прапори, зокрема, з символікою руху "Традиція і порядок".

Радикально налаштовані люди пройшли разом з Маршем жінок до Поштової площі, влаштовуючи окремі провокації.

Так, зокрема, на початку маршу кілька радикально налаштованих молодиків намагалися повалити апаратуру учасників Маршу жінок. Згодом біля Національної філармонії України вони кинули вибуховий пакет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-