Нацрада переоформила ліцензію “Армія FM” у Києві

Нацрада переоформила ліцензію “Армія FM” у Києві

Укрінформ
Нацрада з питань телебачення і радіомовлення переоформила ліцензію на мовлення радіостанції “Армія FM” (Центральна телерадіостудія Міноборони) у зв'язку зі збільшенням потужності передавача на частоті 94,6 МГц у місті Києві з 0,2 кВт до 1,0 кВт.

Відповідне рішення регулятор ухвалив під час засідання в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Восени минулого року "Армія FM" виграла конкурс Національної ради на три частоти у Києві, Вінниці та Житомирі. І саме в Києві частота, яка була виставлена на конкурс, мала потужність 200 Вт. На сьогодні проведено роботу "Армія FM" за участю Нацради, Концерну РРТ і УДЦР, отримано висновок на потужність 1 кВт. І тепер, після переоформлення ліцензії, є всі можливості, щоб радіоротація розпочала мовлення на такій потужності", - пояснив член Нацради Сергій Костинський.

Присутня на засіданні керівник військової радіостанції Яна Холодна підтвердила, що ліцензіат має схвальний відгук від Українського державного центру радіочастот (УДЦР) щодо збільшення потужності передавача.

Водночас Холодна уточнила, що нині "Армія FM" мовить у 19 містах, передусім, сходу України. "Фактично ми покрили всю лінію фронту, а також до нас додався Крим (південь Херсонщини — на межі з окупованим півостровом - ред.). Також ми багато працювали над удосконаленням нашого контенту: розширили кількість випусків новин після 18:00, тому що на це є запит від слухачів із окупованих територій і наших бійців. Також ми збільшили кількість програм — у нас тепер є ранкове та вечірнє шоу, де ми підбиваємо підсумки дня, даємо більше просвітницької інформації, відомостей про те, що відбувається в Україні та за її межами. Водночас маємо кілька проектів про ветеранів і їхню ресоціалізацію після повернення з армії. Безумовно, ми тримаємо руку на пульсі того, що відбувається у Криму та на Донбасі — це оперативні новини", - розповіла керівник радіостанції.

Також, за її словами, на сьогодні радіостанція має змогу робити по три-чотири прямих включення військових кореспондентів, які несуть службу як у зоні проведення операції Об'єднаних сил, так і на мирних територіях.

Армія FM — українська державна військова радіостанція, яка почала працювати 1 березня 2016 року.

Читайте також: На Луганщині хочуть створити радіопояс національного мовлення

Як повідомляв Укрінформ, 29 листопада Нацрада визнала військову радіостанцію "Армія FM" переможцем конкурсу на створення мережі військово-патріотичного радіо. Так, у результаті конкурсу «Армія FM» отримала можливість мовити на частотах 94,6 МГц у Києві, 104,5 МГц у Житомирі і 99,3 МГц у Вінниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-