На Луганщині хочуть створити радіопояс національного мовлення

На Луганщині хочуть створити радіопояс національного мовлення

Укрінформ
У протистоянні з інформаційною агресією фахівці розробляють документи щодо визначення додаткових частот для малопотужного FM-мовлення для населених пунктів Луганщини.

Таку інформацію оприлюднив департамент масових комунікацій Луганської облдержадміністрації.

«Протидія інформаційному втручанню РФ на Луганщині триває. Як відомо, напередодні виборів Президента України ворогом збільшено кількість передавачів телевізійного сигналу уздовж кордону з Луганською областю. Це є намаганням вплинути на точку зору українців. Ми маємо протистояти такій агресії – саме таке завдання поставив нам виконуючий обов’язки керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь», – зазначив директор департаменту Олександр Костенко.

Необхідна документація майже готова. Після її отримання Національна рада має замовити Українському державному центру радіочастот розрахунок нових каналів мовлення для населених пунктів області, після чого регулятор запропонує нові частоти на конкурс.

Читайте також: Канал “Україна” заявляє, що його сигнал знову намагалися заглушити

Костенко також нагадав, що тривають роботи з будівництва нової телевежі у Попаснянському районі. Проект реалізується на умовах співфінансування, загальна його вартість складає понад 23 мільйони гривень. Нацрадою з питань телебачення та радіомовлення вже зарезервовано частотний ресурс для нової радіотелевізійної передавальної станції.

«Передбачається, що за допомогою нової телевежі транслюватимуться 16 телеканалів та 8 радіостанції. Їх сигнал буде прийматись майже на всій тимчасово окупованій території Луганської області, а також у Донецькій області», – наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-