У Києві позначатимуть заклади, дружні до велосипедистів

У Києві позначатимуть заклади, дружні до велосипедистів

Укрінформ
Асоціація велосипедистів Києва презентувала першу в Україні програму сертифікації закладів, які створюють умови для клієнтів на велосипедах – Bike Friendly Company.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Київ стає велосипедним містом, саме тому столиця першою в Україні запускає програму для бізнесу та користувачів велосипедів. У Києві велосипедистам поки що складно знайти заклади, де вони можуть приїхати на велосипеді і, що дуже важливо, безпечно його залишити на певний час. І система маркування таких закладів логотипами Bike Friendly Company допоможе цільовій аудиторії легше їх знайти. Це набуває особливо значення, і особливо потрібно зараз, оскільки велоінфраструктура міста швидко розвивається”, - розповіла координаторка партнерської програми ГО «Асоціації велосипедистів Києва» Маріанна Маршаленко.

Вона зазначила, що сертифікат Bike Friendly Company може отримати будь-яка організація або компанія, котра створила добрі умови для своїх клієнтів, що користуються велосипедами.

“Оскільки Bike Friendly Company є впізнаваним брендом у всьому світі, заклади які хочуть долучитися до цієї програми, мають відповідати певним вимогам. Перш за все — це надійне велопаркування, по-друге, компанія має забезпечити своїх клієнтів мінімальним набором інструментів для того, щоб відновити свій велосипед у разі потреби і, по-трете, співробітники компанії мають знати про те, що в організації надаються такі послуги”, - сказала Маріанна Маршаленко.

Читайте також: У Кличка розповіли про будівництво велосмуг у 2019 році

В Асоціації велосипедистів Києва зазначили, що учасниками сертифікаційної програми можуть стати кав’ярні та ресторани, готелі, хостели, заклади культури, бізнес-центри, магазини тощо. Таким чином бізнес отримає потік клієнтів, які полюбляють активний відпочинок і вибирають велосипед як транспорт, а велотуристи зможуть знайомитися з містом у швидкий та комфортний спосіб.

Зокрема, для готелів та інших місць, де велосипед може зберігатися більше 4 годин, встановлюються такі вимоги: забезпечити велопаркування проти дощу та снігу, а також забезпечити відеонагляд або іншу охорону велосипедів.

Бажано також мати інші зручності для велосипедистів, наприклад, найнеобхідніші інструменти для ремонту на рецепції, можливість зручно помістити шоломи та рукавички (у магазинах), наявність інформації про навколишню велоінфраструктуру (майстерні, пункти прокату, точки байкшерингу). Сайт сертифікаційної програми: http://b-friendly.avk.org.ua/.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-