У Кличка розповіли про будівництво велосмуг у 2019 році

У Кличка розповіли про будівництво велосмуг у 2019 році

Укрінформ
У найближчих планах столичної влади облаштування перехоплюючих велопунктів у чотирьох районах міста – Оболонському, Деснянському, Голосіївському та Дарницькому.

Про це сказав заступник голови КМДА Дмитро Давтян, повідомляє прес-служба столичної адміністрації.

“Так, ми почали активно наносити розмітку для велосипедистів. За минулий рік вона з’явилася на проспекті Палладіна, вулиці Заболотного, проспекті Правди, бульварі Дружби Народів тощо – усього на 13 вулицях. Крім того, на плановому будівництві дороги вул. Довбуша – просп. Броварський також передбачено влаштування або суміщення велосмуг (велодоріжок)”, – повідомив Давтян.

За його словами, уже у цьому році розпочнеться будівництво велодоріжки на Набережному шосе, також у планах велодоріжки на вулицях Борщагівській, Милославській, Чорнобильській, проспектах Степана Бандери та Космонавта Комарова, Столичному шосе тощо.

Давтян також нагадав, що торік стартував перший громадський прокат велосипедів Bike sharing.

Читайте також: Кінотеатру “Київ” відмовили у продовженні оренди

“Орендувати велосипеди та кататися містом стає звичною справою для киян. Активним людям, які дотримуються здорового способу життя, до вподоби використовувати цей транспортний засіб не лише для відпочинку, але й щоб дістатися до роботи. У поточному році ми плануємо збільшити кількість пунктів велопрокату та залучити до організації інвесторів. За нашим планом, громадський велопрокат має бути доступним у всіх районах міста, і в кожному районі, відповідно, має бути створена інфраструктура", - зазначив він.

Також за його словами, у найближчих планах – облаштування перехоплюючих велопунктів у чотирьох районах міста – Оболонському, Деснянському, Голосіївському та Дарницькому. Це також має бути інвестиційний конкурс.

"Компанія-переможець має облаштувати не лише власне велопункти, а й здійснити благоустрій територій. Взагалі ми плануємо, що до 2020-го має з’явитися 64 нових об’єктів велоінфраструктури, а це амбітна, але цілком досяжна позначка”, – переконаний Давтян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-