У Києві пройшла акція

У Києві пройшла акція "Зніми хутро назавжди"

Фото, відео
Укрінформ
На Софійській площі у Києві в неділю пройшла акція "Зніми хутро назавжди".

Організатори заходу — рух UAnimals закликає людей відмовитися від натурального хутра, а також просить парламентарів ухвалити законопроект №10019 про заборону виробництва хутра в Україні, а дизайнерів - відмовитися від використання виробів з хутра при створенні колекцій одягу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Учасники акції тримають плакати "Натуральна шуба - 55 вбивств", "Твоя шуба кричала перед смертю", "Я не шапка, я жива" і "Хутро належить тваринам".

"До Верховної Ради подано законопроект про заборону виробництва хутра №10019 і сьогоднішня акція - це заклик до всієї України відмовитися від хутра, не купувати продукти жорстокості, залишити хутро тваринам - тим, кому воно дійсно потрібно", - сказав учасник заходу і представник громадської організації "Єдина планета" Павло Вишебаба.

Всеукраїнська акція проти хутра у Києві / Фото: Шамкін Данііл, Укрінформ

Активісти заявляють, що хутряні ферми забруднюють екологію, тому що при вирощуванні тварин використовують антибіотики, які потім, після неналежної утилізації відходів та решток тварин, потрапляють у ґрунт. Унаслідок цього поширюються бактерії, які є збудниками сепсису та пневмонії.

Крім того, при обробці шкіри тварин використовуються шкідливі хімічні елементи, зокрема, алюміній, хлор, хлорбензол, мідь, свинець, метанол і формальдегіди, які також потрапляють у ґрунт і можуть призводити до тяжких захворювань у людей.

Учасники акції апелюють до того, що від хутряних ферм відмовилися уже понад десять країн, серед яких - Великобританія, Австрія, Японія і Австралія.

"Ми вважаємо, що старе хутро не потрібно демонстративно спалювати. Якщо ви вже колись купили хутрову шубу, то віддайте її на благодійність",- зазначив Вишебаба.

На акції "Зніми хутро назавжди" активісти приймають від усіх охочих відмовитися від хутра шуби й дублянки, які обіцяють передати безхатькам.

Читайте також: У Лос-Анджелесі вводять заборону на продаж виробів з хутра й шкіри

Як повідомлялося, у жовтні 2018 року закінчилось голосування за петицію стосовно заборони виробництва хутра в Україні. Вона набрала 27 тисяч голосів. Тоді профільний парламентський комітет підтримав петицію та закликав створити відповідний законопроект. Пізніше на сайті Верховної Ради зареєстрували законопроект №10019, який забороняє виробництво хутра в Україні.

У разі ухвалення законопроекту парламентом, хутрове виробництво в Україні буде заборонено з 1 січня 2025 року. До цього моменту власники хутряних ферм будуть зобов'язані утримувати тварин у нових умовах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-