"Будинки Войцеховського" знову можуть залишитися без світла

Укрінформ
Це може статися,  якщо мешканці цих будинків не сплатять боргів за електроенергію.

Будинки на Харківському шосе, 19, 19-а та 19-б у Києві, що належать до групи проблемних будівель, збудованих підприємствами Анатолія Войцеховського, знову на межі відключення через заборгованість за електричну енергію.

Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв на зустрічі з мешканцями цих будинків, повідомляє прес-служба столичної адміністрації.

Міська влада закликає мешканців та управителів до активного вирішення питання, щоб не допустити відключення послуги.

"Перед ДТЕК “Київські електромережі” заборгованість житлового комплексу становить понад 1,8 млн грн. Крім того, відповідно до норм Закону "Про ринок електричної енергії", електропостачання будівель здійснює ДПЗД "Укрінтеренерго" – постачальник "останньої надії" (надає послуги, зокрема, у разі необрання споживачем електропостачальника). Перед ним також утворилася заборгованість — у розмірі понад 2,6 млн грн. Ризик відключення через провал платіжних зобов’язань особливо небезпечний в опалювальний період, і міська влада надзвичайно стурбована цим", – пояснив Пантелеєв.

Столична влада настійно рекомендує мешканцям та власникам нежитлових приміщень зібратися на спільні збори, щоб довести інформацію до кожного про заборгованість та сплатити її. Тільки за таких умов можна уникнути відключення, йдеться у повідомленні КМДА.

Читайте також: Суд заарештував 14 житлових комплексів Войцеховського у Києві

У мерії зазначили, що для вирішення проблем у цих будинках міська влада неодноразово проводила спільні наради з ініціативними групами мешканців. Їм запропоновано алгоритм вирішення проблеми, який дозволяє виконати технічні умови та укласти договір про приєднання до електричних мереж за постійною схемою живлення. Досі умови цих домовленостей мешканцями не були виконані.

Міська влада закликає жителів згаданих будинків дійти згоди всередині ініціативних груп і дотримуватися запропонованого алгоритму дій, що дозволить погасити борг, у подальшому виконати технічні умови та забезпечити повноцінне і безпечне функціонування житлового комплексу.

Як повідомляв Укрінформ, 31 жовтня 2018 року мешканці житлового комплексу "Мега сіті" на Харківському шосе, 19-а вийшли на протест проти відключення електроенергії. Мітингувальники заблокували рух транспорту по Харківському шосе.

У КМДА тоді повідомляли, що в будинках 19 та 19-а на Харківському шосе, зведених підприємствами Войцеховського, не виконані технічні умови, зокрема щодо належної електропотужності для будинку. Ці об’єкти отримують електроенергію за тимчасовими договорами.

Фото kyivcity.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-