Суд заарештував 14 житлових комплексів Войцеховського у Києві

Суд заарештував 14 житлових комплексів Войцеховського у Києві

Укрінформ
Печерський районний суд міста Києва за клопотанням слідчого відділу Національної поліції заарештував 14 об'єктів нерухомості, які пов'язують із забудовником Анатолієм Войцеховським.

Відповідне рішення суду опубліковане в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

“У ході розслідування зазначеного кримінального провадження встановлено, що фактичний керівник групи компаній «Укогруп» у період 2011-2014 років організував групу та вчинення у її складі злочинів, спільно з невстановленими особами, зокрема умисне ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів); самовільні зайняття земельних ділянок та самовільні будівництва на них будівель; заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою службовим становищем у великих та особливо великих розмірах, організованою групою; складання, видачу службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки”, - йдеться у рішенні суду.

Окрім того, зазначається, що протягом 2012-2014 років службові особи групи компаній «Укогруп», діючи в складі організованої групи, самовільно зайняли земельні ділянки на території Києва та незаконно розпочали на них будівництво житлових та офісно-торгово-житлових комплексів.

Список цих завершених і незавершених об'єктів будівництва налічує 40 житлових, офісних та торгово-розважальних комплексів. Під час досудового розслідування у кримінальному провадженні на підставі статті 170 КПК України (Накладення арешту на майно) Печерський райсуду Києва наклав арешти на 14 із цих об'єктів і передав відповідні активи на зберігання до управління Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Читайте також: Влада Києва закликає "не вестися" на афери скандального забудовника на Осокорках

Так, суд заарештував такі об'єкти:

1. ЖК «Нова Хвиля», по вул. Харківське Шосе, 15-А в м. Києві;

2. ЖК «Милославський», вул. Милославська, 31-Ву м. Києві;

3. ЖК «Совські Ставки», вул. Кіровоградська, 70 у м. Києві;

4. Відділ продажу ЖК «Совські Ставки» по вул. Кіровоградській, 70 в м. Києві;

5. ЖК «Синьоозерний», на перетині проспектів Правди та Гонгадзе в м. Києві;

6. Відділ продажу ЖК «Синьоозерний» на перетині проспектів Правди та Гонгадзе в м. Києві;

7. Офісний центр «Домініон», по вул. Ушинського, 40 в м. Києві;

8. ЖК «Флагман» по вул. Лобачевського, 7в м. Києві;

9. ЖК «Родинний Затишок» по бульвару Гашека, 20,22,24 в м. Києві;

10. ЖК «Олімпійське містечко», ЖК «Панорамне містечко», ЖК «Панорамний» (наразі - «Деміївський квартал») по вул. Ракетній, 24 в м. Києві;

11. ЖК «Східна Брама» по вул. Світлій, 3 в м. Києві;

12. Відділ продажу ЖК «Східна Брама» по вул. Світлій, 3 в м. Києві;

13. ЖК «Сосновий Бір» по вул. Олевській в м. Києві;

14. ЖК «Науковий» по вул. Петропавлівській, 40 в м. Києві.

Як відомо, Анатолій Войцехівський є сполучною ланкою 63-х компаній, що входять до так званої "Укогруп". Вони будують у столиці близько 40 житлових комплексів на самовільно зайнятих земельних ділянках, часто – без дозвільної документації.

"Укогруп" має всі ознаки фінансової піраміди, проіснувала в Києві близько десяти років.

Як повідомлялося, 15 липня минулого року поліція затримала Войцехівського та вручила йому повідомлення про підозру. Йому інкримінували самовільне захоплення земельних ділянок і самовільне будівництво.

За даними слідчих, впродовж 2012-2014 років службові особи групи будівельних компаній під керівництвом Войцехівського самовільно зайняли у Києві 42 земельні ділянки і незаконно розпочали на них самовільне будівництво житлових та офісно-торгово-житлових комплексів "Мозаїка", "Перлина Троєщини", "Науковий", "Східна Брама", "Синьоозерний", "Олімпійське містечко", "Панорамне містечко", "Панорамний".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-