У Києві можуть з'явитися вулиці Окуєвої та Дудаєва

У Києві можуть з'явитися вулиці Окуєвої та Дудаєва

Укрінформ
За результатами громадських обговорень пропонується перейменувати вулицю Проектну у Шевченківському районі столиці на честь Аміни Окуєвої, а вулицю Іскрівську в Солом’янському районі – на честь Джохара Дудаєва.

Про це повідомив муфтій Духовного управління мусульман України "Умма" Саїд Ісмагілов на своїй сторінці у Facebook.

“За результатами громадських обговорень комісія підтримала рішення, що вулиця Проектна 13119 в Шевченківському районі має бути перейменована на честь Аміни Окуєвої, а вулиця Іскрівська у Солом'янському районі має бути перейменована на вулицю Джохара Дудаєва”, - зазначив Ісмагілов.

Далі, за його словами, перед винесенням питання на остаточне голосування під час пленарного засідання КМДА свої рішення мають винести члени комісії з самоврядування та комісії з питань культури.

“Маємо надію, що всі комісії, та депутати Київради підтримають бажання громадськості, та в Києві з'являться вулиці Аміни Окуєвої та Джохара Дудаєва”, - додав Ісмагілов.

Читайте також: Осмаєв заявив, що знає замовників убивства Окуєвої

Як повідомлялося, 30 жовтня 2017 року біля селища Глеваха Київської області невідомі відкрили вогонь по чеченських добровольцях. Аміна Окуєва загинула, Адама Осмаєва поранено.

Попередній замах на подружжя було вчинено 1 червня на Подолі у Києві. Тоді Окуєва зуміла нейтралізувати й поранити нападника. Ним виявився чоловік, який назвався іноземним журналістом і завчасно домовився з подружжям про зустріч. Коли вони сіли в автомобіль, зловмисник дістав з коробки пістолет і вистрелив у груди Осмаєву, у відповідь Окуєва зі свого пістолета зробила кілька пострілів.

Читайте також: Убивство Окуєвої організували четверо людей – радник глави МВС

За даними ЗМІ, нападник представився Аміні й Адаму як кореспондент французької газети "Ле Монд" Олексій Вернер і мав паспорт громадянина України на ім’я Олександра Дакара. Насправді це громадянин РФ Артур Денісултанов, уродженець Чечні, широко відомий у кримінальних колах Санкт-Петербурга під іншими іменами і прізвиськами - Курмакаєв, Крінари, Тищенко, Ведро, Дінго.

Джохар Дудаєв – чеченський військовий і політичний діяч, перший президент Чеченської Республіки Ічкерія, яка в 1990-х роках боролася за незалежність від Росії. Був убитий ракетою, випущеною з російського літака Су-25 у 1996 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-