У Раді відкрилася виставка

У Раді відкрилася виставка "Почесні громадяни Києва"

Фото
Укрінформ
У Верховній Раді відкрилась виставка "Почесні громадяни міста Києва".

Її організовано з ініціативи Київської фундації культури та за підтримки Укрінформу, Ради почесних громадян при Київському міському голові, видавництва «Варто» та Музею історії Києва, повідомляє кореспондент агентства.

"Ідея поширення інформації щодо почесних громадян виникла у нас два роки тому. Ми хотіли б звернути увагу на людей, ім'ям яких називають у Києві вулиці, які започатковували музеї, надавали суспільству свої пожертви. Ця виставка є першим кроком до створення музею почесних, видатних киян", - сказав голова Київської фундації культури Сергій Костянчук.

Зі свого боку, генеральний директор Укрінформу Олександр Харченко наголосив на тому, що сьогодні звання почесного громадянина має бути наповнене реальним змістом і присвоюватися тим людям, які справді багато зробили задля розвитку Києва.

У Раді відкрилася виставка "Почесні громадяни міста Києва" / Фото: Шамкін Данііл, Укрінформ

"Інститут почесних громадян міста Києва - це дуже важлива справа, і навіть сама історія цього звання свідчить про те, наскільки воно важливе. В дореволюційні часи це були видатні, заслужені люди. Радянська влада безапеляційно скасувала це звання, але потім, через майже сім десятків років, відновила його. Потім міська влада вже у 2000-му році перезаснувала це звання по-новому. І кожної епохи це завдання мало своє значення. Наше завдання сьогодні наповнити його справжнім змістом, щоб не просто людина, яка виграла міжнародний конкурс чи забила якийсь ювілейний гол, ставала почесним громадянином, а той, хто справді багато робить для нашого міста", - підкреслив Харченко.

Експозицію складають інформаційні стенди з матеріалами про видатних діячів, удостоєних звання «Почесний громадянин» до 1917 року, серед них: Іван Фундуклей, Федір та Нікола Терещенки, Володимир Караваєв, Микола Бунге. Також надана інформація про двох сучасників – президента НАН України Бориса Патона, якому торік виповнилося 100 років, а також 90-річного патріарха Філарета.

Читайте також: У Києві відкрилась виставка на честь 90-річчя створення ОУН

Участь у відкритті експозиції взяли, зокрема, колишній міністр охорони здоров'я Микола Поліщук і художній керівник Національного заслуженого академічного ансамблю танцю України ім. П.Вірського Мирослав Вантух.

Виставка «Почесні громадяни міста Києва» працюватиме на першому поверсі будівлі парламенту протягом двох тижнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-