Docudays UA закликає підписати петицію на підтримку кінотеатру “Київ”

Docudays UA закликає підписати петицію на підтримку кінотеатру “Київ”

Укрінформ
Команда Міжнародного фестивалю Docudays UA закликає громадськість та українські медіа максимально долучитися до висвітлення ситуації, що склалася навколо київських кінотеатрів в останні місяці, зокрема кінотеатру "Київ".

Про це йдеться в заяві, оприлюдненій на офіційній сторінці фестивалю.

“Docudays UA занепокоєний ситуацією, яка склалася навколо культурних осередків міста Києва, і закликає міську владу надати свої роз’яснення та просить громадськість всіляко долучитися до інформаційної кампанії по підтримці київських кінотеатрів”, - наголошується в документі.

Його автори зазначили, що з 1 жовтня припинили свою роботу кінотеатри “Україна” та “Кінопанорама”, які є важливими й надзвичайно необхідними майданчиками показу авторського, унікального українського та світового кіно.

Нещодавно стало відомо, що міська влада Києва не продовжує оренду на кінотеатр “Київ” для команди ТОВ “Культурний центр Кінотеатр “Київ”, що опікувався ним протягом останніх 18 років. У офіційному зверненні до громадськості директорка ТОВ “Культурний центр Кінотеатр “Київ” Вілія Бондаренко зазначила, що станом на 28 грудня дирекція кінотеатру так і не отримала офіційної відповіді від КМДА, а в інтернеті та ЗМІ почала з’являтися інформація про плани не продовжувати договір оренди та передачі кінотеатру до ТОВ “Культурний центр Кінотеатр “Київ”. Дирекція кінотеатру звернулася по допомогу до ЗМІ та громадськості, аби не допустити припинення роботи закладу та забезпечення прозорих та законних умов для його успішної роботи.

Читайте також: Кінотеатр "Київ" має і далі працювати зі своєю командою - Держкіно

“Тут можна підписати петицію щодо продовження київською владою договору оренди з ТОВ “Культурний центр Кінотеатр “Київ” та вжиття всіх можливих заходів для недопущення перешкод у його роботі”, - закликали в Docudays UA.

На сайті Київської міської ради зазначається, що станом на зараз зібрано 2119 підписів, залишився 7881 підпис.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-