Кінотеатр

Кінотеатр "Київ" має і далі працювати зі своєю командою - Держкіно

Укрінформ
Кінотеатру "Київ" треба продовжити термін оренди, щоб він працював під орудою нинішньої команди, і це питання слід винести на обговорення громадськості та керівництва міста.

Таке переконання висловив голова Держкіно Пилип Іллєнко у своєму дописі на Facebook, коментуючи заяву КМДА щодо планів передати кінотеатр "Київ" на баланс Комунального підприємства "Київкінофільм".

"Важаю, що перед тим як ухвалювати рішення і вчиняти дії відносно кінотеатру «Київ» , що можуть мати незворотний характер, необхідно провести публічне обговорення ситуації, створивши для цього робочу групу з депутатів Київської міської ради, керівництва КМДА, зацікавлених сторін та громадськості, і спільно знайти рішення, які будуть враховувати інтереси громади міста Києва, орендаря, кіноіндустрії та глядачів кінотеатру", - написав Іллєнко.

Він, зокрема, підкреслив, що керівник кінотеатру "Київ" Вілія Бондаренко та її команда є не менш ефективними менеджерами в галузі кінопрокату, ніж "Київкінофільм": "Адже це саме вони зберегли, відродили та розвивають кінотеатр "Київ" за приватні кошти протягом ось уже 20 років та перетворили його на один з основних кіномайданчиків та фестивальних центрів не тільки Києва, а й всієї країни, де було реалізовано велику кількість проектів з популяризації національного кіно".

За словами голови Держкіно, прагнення керівництва кінотеатру зменшити орендну плату є ознакою ефективного менеджменту, а не проблем платоспроможності. Нині кінотеатр "Київ", крім орендної плати, ще платить за земельну ділянку, на якій він розташований, комунальні платежі, несе витрати на поточний ремонт, оновлення імпортного обладнання, заробітну плату персоналу та передбачені законом податки та виплати, і значна частина цих коштів іде до міського бюджету.

"Але, на мою думку, сума орендної плати в даному випадку взагалі не має бути ключовим питанням, адже після того, як ми втратили кінотеатри "Україна", "Кінопанорама", "Дружба", "Орбіта", ім. Довженка та інші, варто розмірковувати про культурний ефект від роботи таких закладів, а він з надлишком перекриває певну, на перший погляд, "недоотриману" економічну вигоду міста. Зрештою в Києві є з чого поповнити бюджет, крім орендної плати з культурних центрів", - вважає голова Держкіно.

Він підкреслив, що перед КП "Київкінофільм" зараз стоїть чимало викликів, наприклада реконструкція діючих кінотеатрів, відновлення роботи закритих, нарощування аудиторії, і все це потребує високої концентрації зусиль та ресурсів. "Впевнений, що колеги за підтримки київської та центральної влади впораються із цими завданнями. Проте кінотеатр "Київ" сьогодні - успішний сучасний кіноцентр із сформованими репертуаром та аудиторією, чи не правильніше дати можливість йому працювати і далі під керівництвом тих людей, які вже довели свою спроможність?" - наголосив Іллєнко.

Читайте також: Кінотеатр "Київ" просить захисту у ЗМІ та громадськості

Раніше голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко написав у Facebook, що 4 січня 2019 року спливає термін дії договору оренди цілісного майнового комплексу кінотеатру "Київ" і його подальша робота залишається під питанням.

Проте директор Департаменту культури КМДА Діана Попова запевнила, що кінотеатр "Київ" продовжить свою роботу у нинішньому форматі. Вона також заявила, що постійні звернення орендаря до комісії з питань власності щодо зменшення орендної ставки для кінотеатру викликають сумніви щодо його платоспроможності, тому «Київ» пропонується включити до мережі «Київкінофільм».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-