Рятувальники Києва розповіли, за яких умов прийдуть на перевірку квест-кімнат

Рятувальники Києва розповіли, за яких умов прийдуть на перевірку квест-кімнат

Укрінформ
Державна служба з надзвичайних ситуацій зможе перевірити квест-кімнати у Києві на предмет пожежної безпеки лише у випадку скарги або згідно з графіком перевірок.

Про це Укрінформу розповіла керівник прес-служби ДСНС у Києві Світлана Водолага.

“Поки що такі заклади ми не можемо перевіряти, якщо вони не подавалися районом, і якщо вони не знаходяться на території якогось торговельно-розважального центру. Перевірити такий заклад ми можемо тільки з дозволу. Ми подаємо заявку на підставі доручення уряду, на підставі якщо йдуть скарги, якщо самі власники цього об'єкту подають заяву, щоб ми їх перевірили. Ми подаємо цю заявку до ДРСУ (Державна регуляторна служба України - ред.), і вони нам дають чи не дають дозвіл на цю перевірку. Тобто так просто піти на цей об'єкт ми зараз не можемо, якщо об'єкт не внесений у графік”, - зазначила Водолага.

За її словами, ДСНС вже провела низку перевірок у торговельно-розважальних центрах Києва. Водолага нагадала, що з 1 січня дія мораторію на перевірки закінчилася.

“Зараз перевірки проводитимуться згідно з графіком, який ми подавали до Державної регуляторної служби. Коли нам підписали ці графіки, ми маємо дозвіл на перевірки згідно з ними”, - зазначила Водолага.

Читайте також: Загибель у квест-кімнаті: у Польщі перевірили 400 і закрили більше 50 закладів

За її словами, графік складався з урахуванням ситуації в кожному районі. “Тобто кожний район подавав ті об'єкти, які потребують перевірки, тому що є різні об'єкти з різним ступенем небезпеки, і кожен об'єкт перевіряється в певний період, або раз на два роки, або раз на три роки, залежно від об'єкту”, - підкреслила вона.

Як повідомлялось, у Польщі п'ятеро дівчат загинули під час пожежі у квест-кімнаті, з якої, за завданням гри, треба вибратися, розв'язуючи спеціальні завдання. Всім дівчатам було по 15 років. Трагедія сталася у місті Кошалін на півночі країни. Також у вогні дуже постраждав 25-річний чоловік, якого госпіталізували з багатьма опіками. За даними медіа, це працівник квест-кімнати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-