Загибель у квест-кімнаті: у Польщі перевірили 400 і закрили більше 50 закладів

Загибель у квест-кімнаті: у Польщі перевірили 400 і закрили більше 50 закладів

Укрінформ
У Польщі через загибель в минулу п’ятницю у пожежі п’яти дівчат перевірено стан пожежної безпеки в понад 400 квест-кімнатах і закрито 53 з них.

Про це розповів начальник Пожежної служби Польщі Лешек Суський, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Ми визначили 548 закладів, які займаються комерційною діяльністю, перевірили понад 400 з них. …У результаті 53 з них було закрито”, - заявив Суський.

За його словами, у ході перевірки встановлено, що до діяльності кожної квест-кімнати було, в середньому, по чотири зауваження з питань безпеки.

Начальник Пожежної служби РП звернув увагу, що такі квест-кімнати реєструються упродовж одного дня і не вимагають спеціальних дозволів від пожежної служби. Тому він закликав батьків, які планують дозволити дітям відвідати такі квест-кімнати, спочатку упевнитися, що ці заклади обладнані засобами пожежогасіння і там є можливість швидкої і безпечної евакуації в разі небезпеки.

Читайте також: Смертельна гра: у Польщі під час пожежі у квест-кімнаті загинули п'ятеро дівчат

Як відомо, у п’ятницю, 4 січня, у місті Кошалін на північному заході РП п'ятеро дівчат загинули під час пожежі у квест-кімнаті, з якої, за завданням гри, треба вийти, розв'язуючи спеціальні завдання. Всім дівчатам було по 15 років, вони навчалися в одному класі гімназії і святкували день народження однієї з них.

Органи прокуратури арештували на три місяці 28-річного власника квест-кімнати, висуваючи йому звинувачення у свідомій недбалості, що призвело до трагічних наслідків.

За даними прокуратури, пожежа виникла через витік газу з одного із газових балонів у приміщенні. Причиною смерті дівчат стало отруєння чадним газом. За інформацією таблоїду Super Express, дівчата з кімнати дзвонили про допомогу в пожежну службу і батькам. Спільна церемонія поховання загиблих дівчат відбудеться у четвер.

У зв’язку з трагічною подією у Польщі перевірку квест-кімнат буде проведено також у Чехії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-