Всеукраїнський тиждень права: у школах Києва проведуть півсотні уроків

Всеукраїнський тиждень права: у школах Києва проведуть півсотні уроків

Укрінформ
У школах Києва в рамках відзначення Всеукраїнського тижня права проведуть понад 50 уроків щодо захисту прав людини.

Про це розповів керівник Головного територіального управління юстиції міста Києва Станіслав Куценко в коментарі Укрінформу.

"Під час Всеукраїнського тижня права у столичних школах проведемо понад 50 уроків щодо захисту прав людини", - сказав Куценко.

Із цих 50 уроків, зазначив він, 30 стосуватимуться протидії булінгу.

"Потрібно брати краще з європейського права, не цураючись при цьому позитивних здобутків українських правників та напрацювань правової системи минулого. Нам є чому вчитися і є чому вчити. Особливу увагу приділяємо правовому вихованню дітей. Адже від того, як сьогодні ми виховуємо, опікуємося, переймаємося проблемами наших дітей, залежить, як ми житимемо завтра. Бо, як кажуть, виховати – це не тільки вигодувати, але й посіяти правильні речі в серцях та головах дітей. Наші діти – наша відповідальність", – зауважив Куценко.

За його словами, цього року Всеукраїнський тиждень права відбуватиметься вже в одинадцяте та розрахований на те, щоб привернути максимальну увагу органів державної влади та суспільства до тих правових проблем, які виникають у громадян.

Як повідомлялося, 10 грудня в Україні стартував Всеукраїнський тиждень права - масштабна серія заходів, покликаних сприяти підвищенню правової освіченості та правової свідомості громадян.

Читайте також: Майже половина українців не знає своїх прав

Зокрема, протягом 10- 16 грудня по всій Україні всі органи державної влади та громадські організації будуть проводити різноманітні заходи, спрямовані на правопросвітництво - розповідатимуть людям, які у них є права, як ними скористатись і як захистити. Всеукраїнський тиждень права започатковано відповідно до Указу Президента України від 8 грудня 2008 року №1149 "Про Всеукраїнський тиждень права", і проводиться він щороку в тиждень, що включає 10 грудня – Міжнародний день прав людини, який заснований 4 грудня 1950 року на засіданні Генеральної Асамблеї ООН.

Двома роками раніше ООН ухвалила Загальну декларацію прав людини, що стала першим міжнародним документом, в якому чітко сформульовані положення про права людини.

У 2018 році відзначається 70-а річниця Загальної декларації прав людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-