“Євробляхери” залишаються під Радою, Грушевського досі заблокована

“Євробляхери” залишаються під Радою, Грушевського досі заблокована

Укрінформ
Близько 200 активістів організації «Автоєвросила» продовжують під Радою акцію з вимогою ухвалення законопроектів щодо зниження акцизного податку на розмитнення автомобілів і розраховують на його ухвалення у четвер, 8 листопада.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Наразі активісти проводять мітинг зі сцени, що розміщена на площі Конституції навпроти Ради, виступають активісти з областей.

Орієнтовно о 15.30 активісти запалили димові шашки, але загалом ситуація біля Верховної Ради спокійна.

Рух транспорту по вулиці Грушевського досі заблокований, за правопорядком слідкують посилені наряди Національної поліції.

Як раніше повідомляв Укрінформ, Комітет Верховної Ради з питань податкової та митної політики 6 листопада затвердив до другого читання текст законопроекту № 8487 «Про внесення змін до податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів» і передбачив пільговий період застосування понижуючого коефіцієнту до ставки акцизного податку.

Читайте також: Власники “євроблях” заблокували Грушевського

За словами голови комітету Ніни Южаніної, було підтримано коефіцієнт 0,5. Це означає, що те, що було прийнято у першому читанні, в разі, якщо особа насправді хоче і думала про те, що буде розмитнювати і сплачувати платежі, то вона матиме змогу заплатити лише половину ставки (акцизного податку - ред.).

Понижуючий коефіцієнт 0,5 діятиме впродовж 60 днів після набуття чинності законом, після цього, на 3-й місяць, цей коефіцієнт становитиме 0,75.

Окрім того, решта 90 днів будуть діяти ставки акцизного податку, передбачені у цьому законі, але «без застосування штрафних санкцій».

По завершенні періоду, що становить 180 днів, після вступу в дію закону для власників авто діятимуть штрафи в розмірі 8500 гривень у разі порушення умов тимчасового ввезення і транзиту транспортних засобів.

Голова комітету висловила сподівання, що законопроекти № 8487 та № 8488, на яких наполягають активісти «Автоєвросили», будуть розглядатися в парламенті вже у четвер 8 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-