Власники “євроблях” заблокували Грушевського

Власники “євроблях” заблокували Грушевського

Фото, відео
Укрінформ
Власники автомобілів на єврономерах заблокували рух транспорту на вулиці Грушевського, а біля Верховної Ради проходить акція з вимогою зниження акцизу при розмитненні автомобілів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На проїжджій частині вулиці Грушевського авто з символікою «Автоєвросили» припарковані у кілька рядів, повністю перекриваючи рух транспорту на ділянці від перехрестя з вулицею Липської та до перехрестя з Шовковичною. На цій же ділянці дороги встановлені намети активістів.

Люди з символікою «Автоєвросили» заполонили площу Конституції біля будівлі ВР, тут встановлена сцена, грає музика.

Правоохоронці посилили охорону по периметру парламенту, а також на прилеглих вулицях.

"Автоєвросила" вимагає перегляду формули розрахунку акцизу у законопроектах 8487, 8488 при розмитнені автомобілей, зокрема не враховувати вік авто.

Читайте також: Власники "євроблях" і маршрутники перекрили проспект Перемоги

"Вимагаємо прийняти народні правки до законопроектів 8487, 8488, що передала "Авто-Євро-Сила" через депутата Наталію Веселову, а саме прибрати коєфіцієнт віку у формулі розрахунку акцизу, що знизить його практично до незначного для автомобіля будь-якого віку, але формально полегшить прийняття змін до діючого закону, оскільки збережеться формальна наявність акцизу", - йдеться в повідомленні організації у Facebook.

Мітинг власників авто на єврономерах під ВР / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

Таким чином, наголошують в організації, нове повне доступне розмитнення становитиме (ПДВ+Мито+Військовий збір+Акциз) "все разом близько 40% від вартості авто на постійній основі".

Серед вимог автомобілістів також зниження цін на пальне та забезпечення належної якості доріг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-